De første reserve afbud er tikket ind

Da deltagerlisten til dette års 24 timers løb på Le Mans blev offentliggjort fredag i sidste uge, stod der hele 9 hold på reservelisten.

Nu har holdene på 7. og 8. reserve pladserne valgt at trække deres biler fra listen, da de ikke mener at det er ret sandsynligt, at de får en opringning alligevel.

IDEC Sport holdet havde 7. reserve position med deres bil #27, men da de allerede har deres bil #48 med på startlisten, har de i stedet valgt udelukkende at fokusere på den ene til 24 timers løbet. Holdet har begge biler tilmeldt European Le Mans Series, så de skal i gang med at udvælge hvilke 3 kørere, at de ønsker på Le Mans. Teamejer Patrice Lafargue står som kører i den ene bil, mens hans søn Paul samt Paul Loup Chatin er nævnt i den anden bil. Det er ikke helt umuligt, at det bliver disse 3 navne, der kommer til at stå på siden af bilen, når den franske klassiker skal køres midt i juni måned.

IDEC Sport #28
Photo: JJ Media

Et navn som til gengæld ikke kommer til at stå på nogen bil er Miro Konopka. Han er teamejer og kører hos ARC Bratislava, og de havde fået 8. reserveplads til 24 timers løbet. Kort tid efter at listen blev offentliggjort, sendte holdet en pressemeddelelse ud, hvor de var forundrede over, ikke at være på startlisten, og så tilmed være så langt nede på reservelisten. Her bekendtgjorde de også at alle planer om Le Mans nu var droppet, og de i stedet ville fokusere på at deltage i Asian Le Mans Series eller European Le Mans Series i fremtiden.

Gennem de seneste år har kun få reserver, hvis nogle hold overhovedet, fået en opringning om at skulle erstatte et af de tidligere udtagede 60 hold. Derfor er det helt normalt at reserveholdene hurtigt begynder at falde fra, så der kun har stået et par stykker tilbage på listen, når vi kommer til maj måned.

Efter European Le Mans Series og FIA World Endurance Championship er startet, er alle 60 biler allerede i gang med en sæson, og ikke ligesom som for mange år siden, nogle biler som kun blev trukket ud af garagen til Le Mans, såfremt at holdet kunne finde sponsorer og kørere til at deltage. Så de 60 biler er forholdsvis stabile, og kun akut opståede problemer, kan få et af de 60 hold til at trække sig.

Danske High Class Racing står fortsat som 3. reserver på listen, med deres Dallara P217 – Gibson, som de også deltager i European Le Mans Series med.

Relaterede nyheder