DTM 2018 startnumrene og andet nyt

DTM 2018 sæsonen starter så småt i den kommende uge, med de første testkørsler.

Alle tre konstruktører tager til Vallelunga banen i Italien, og skal teste de nye 2018 opdateringer til BMW M4 DTM, Mercedes-AMG C63 DTM og sidste års mesterskabsbil, Audi RS5 DTM.

Audi har offentliggjort, at de tager Jamie Green og Rene Rast med til testen, mens de to andre hold endnu ikke offentliggjort, hvem der skal køre bilerne fra den 1.-3. marts. Det står dog klart at Mercedes ikke kan gøre brug af hverken Maro Engel eller Edoardo Mortara, da de to kørere er i Mexico til deres Formel E forpligtelser. BMW har, efter vores oplysninger, alle 6 kørere ledige til at kunne teste i Italien, men tiden må vise, om de begrænser testen til få eller alle kørere.

Til gengæld har alle holdende bekræftet hvilke startnumre, at de vil gøre brug af i 2018 sæsonen, samt hvordan at holdsammensætningen bliver. Mercedes-AMG plejer at give de enkelte hold nogle sponsornavne, men dem har de ikke klar endnu.

Det bliver spændende at følge Mercedes gennem deres sidste DTM sæson i denne omgang. De kan blive hvad som helst for dem i denne sæson – måske skal de bare have de 10 weekender til at gå, eller også kommer de endnu mere fokuseret, end de har været gennem de seneste sæsoner. Pascal Wehrlein er den seneste Mercedes kører til at vinde mesterskabet, og han vender tilbage i denne sæson, efter to sæsoner i Formel 1, hvor han ikke rigtig har kunnet bevise sit værd, på grund af Manor og Saubers manglende fart i bilerne. Samtidig har han mistet Formel 1 sædet, så han vil være endnu mere motiveret til at bevise farten, og overbevise Formel 1 holdene om, at han skal have et sæde i kongeklassen igen i 2019.

Audi holdet kommer direkte fra Lanzarote, på de Kanariske Øer, hvor alle fabrikskørerne fra DTM samt Formel E delen af Audi Sport samt deres teamchefer, har haft en uge med intensiv træning, styret af holdets fysioterapeut Dr. Vincenzo Tota samt Tom Kristensen. Træningen bestod både af fysiske udfordringer, men også teambuilding for holdene, så ikke alting var alvor.

Jamie Green, René Rast, Adrian Dunskus, Lucas di Grassi, Daniel Abt, Harry Unflath, Dieter Gass, Tom Kristensen, Vincenzo Tota, Loïc Duval, Mike Rockenfeller, Thomas Biermaier, Nico Müller, Arno Zensen, Allan McNish, Ernst Moser, Robin Frijns
Photo: Audi Sport

Startnumrene i den kommende DTM sæson er som følger:

Audi Sport Team Rosberg

Rene Rast, 33

Jamie Green, 53

 

Audi Sport Team Phoenix

Loic Duval, 77

Mike Rockenfeller, 99

 

Audi Sport Team Abt Sportsline

Robin Frijns, 4

Nico Müller, 51

 

BMW Team RMG

Marco Wittmann, 11

Augusto Farfus, 15

Timo Glock, 16

 

BMW Team RBM

Bruno Spengler, 7

Philipp Eng, 25

Joel Eriksson, 47

 

Mercedes-AMG DTM Team HWA

Gary Paffett, 2

Paul di Resta, 3

Lucas Auer, 22

Daniel Juncadella, 23

Edoardo Mortara, 48

Pascal Wehrlein, 94

Relaterede nyheder