Team Rosberg med ung sammensætning

Team Rosberg stiller til start med en af de yngste kørerkombinationer i dette års ADAC GT Masters.

Efter en pause på 7 år i serien har holdet valgt at vende tilbage med to Lamborghini Huracan GT3 biler.

Teamejer Keke Rosberg havde rig mulighed for at hive nogle store navne til holdet, men har i stedet valgt at satse lidt nordisk og lidt midteuropæisk, blandt nogle af de helt store talenter i juniorklasserne.

Den yngste mand bliver Jonathan Judek på blot 18 år. Han kørte for Attempto teamet i 2017, også i en Lamborghini. Tyskeren bliver i år holdkammerat med svenske Jimmy Eriksson.

Jimmy er storebroren til BMW fabrikskører Joel, og på trods af at han viste god fart i bl.a. GP3 og GP2 serierne, løb alderen desværre fra ham med hensyn til et Formel 1 sæde. Derfor skiftede han i 2017 til Blancpain GT Series, hvor han sluttede samlet 3’er i Endurance Cup.

Keke Rosberg & Arno Zensen
Photo: ADAC Motorsport

Aaro Vainio på 24 år bliver den ældste mand i teamets anden bil. Finnen var ellers en løbsvinder i GP3, men karrieren blev sat på pause, da sponsorerne desværre ikke kunne hjælpe ham videre til GP2 eller andre serier. Efter 4 års pause vendte han tilbage i Campionato Italiano Gran Turismo – Super GT Cup 2017, hvor han vandt mesterskabet i en Lamborghini Huracan.

Han skal dele bil med italienske Michele Beretta. Han er en Lamborghini junior kører, og på trods af hans blot 23 år, har han allerede to GT mesterskaber på kontoen. I 2016 vandt han Blancpain GT Series – Sprint Cup Silver Cup, mens han snuppede Italian GT Championship Super GT3 Pro sidste år. Han har allerede snuset lidt til ADAC GT Masters, da han i 2016 deltog for GRT Grasser Racing Team ved Red Bull Ring afdelingerne.

Teamchef Arno Zensen har store forhåbninger til alle 4 kørere, men ved også godt at konkurrencen er hård fra de 35 konkurrenter. Som den forsvarende DTM mestre for Audi Sport, har holdet dog uden tvivl kompetencerne til at kunne blande sig i toppen.

ADAC GT Masters 2018 starter den 13.-15. april i Oschersleben.

Relaterede nyheder