Overraskende vinder i Mexico

Den femte afdeling af ABB FIA Formula E Championship blev kørt i Mexico på Autodromo Hermanos Rodriguez banen, der også er kendt fra Formel 1 løbene.

Formel E banen er dog en forkortet version, med et helt andet layout, som dog stadig gør brug af stadion sektionen.

Som vi omtalte tidligere i dag, vidste man på forhånd, at mindst 3 kørere ville findes længere tilbage i feltet end normalt (læs her). Men selv efter kvalifikationen, var positionsskiftede ikke slut.

Felix Rosenqvist sikrede sig en suveræn Pole Position, efter at have kørt den hurtigste tid i Super Pole, og herefter så det ud til at en anden Felix, nemlig Antonio Felix da Costa skulle starte 2’er. Hans bil vejede dog for lidt efter Super Pole, så han mistede sin tid. Imidlertid var den også blevet vejet efter den første del af kvalifikationen, og her var alt ok. Så han får lov til at starte løbet som 4’er. I stedet bliver Oliver Turvey som skulle starte toer bag Rosenqvist, med Sebastien Buemi som 3’er.

Mesterskabsførende Jean-Eric Vergne skulle starte løbet fra 6. position mens Sam Bird var helt tilbage på 19. pladsen, efter en totalt fejlslagen kvalifikation plus hans gearkasse straf oveni.

Lucas di Grassi havde igen igen en møgdag. Efter at han satte hurtigste tid i begge træninger, måtte han nøjes med 12. hurtigste tid i kvalifikationen- og derved sidste startposition. Da han ikke kunne tage alle 10 strafplaceringer på gridden, skulle han også holde 5 sekunder ekstra i pitten, i forbindelse med hans bilskifte.

Nick Heidfeld
Photo: Zak Mauger/LAT/Formula E

Felix Rosenqvist tog starten, med Oliver Turvey og Sebastien Buemi på de efterfølgende pladser. Det lykkedes Daniel Abt at komme forbi Antonio Felix da Costa på den allerførste omgang.

Lucas di Grassi, Sebastien Buemi og Felix Rosenqvist var de tre kørere der fik Fan Boost i dagens løb.

Der var drama ved afslutningen af 14. omgang, hvor Rosenqvist pludselig stoppede ude midt på banen. Han blev overhalet af samtlige konkurrenter, inden at han fik genstartet bilen. Utroligt bittert for svenskeren, der så ud til at kunne cruise til en sejr. Men det sendte Oliver Turvey i front af løbet.

På 22. omgang i løbet kom Daniel Abt op på andenpladsen, efter at Sebastien Buemi udbremsede sig selv i Sving 1.

Den samme ting skete for Antonio Felix da Costa, der tabte nogle placeringer ved forseelsen. Men han var alligevel så langt tilbage i feltet, at enhver chance for en podieplads i dagens løb var væk.

Da der blev skiftet bil, skete der for alvor forskydelser i feltet. Daniel Abt var næsten 5 sekunder hurtigere end Oliver Turvey til at skifte bil, og tyskeren kunne derved overtage føringen i løbet. Jean-Eric Vergne fik overhalet Buemi i forbindelse med bilskiftet, men få omgange efter Fan Boost’ede Buemi sig forbi igen.

Nico Prost
Photo: Andrew Ferraro/LAT/Formula E

Nick Heidfeld fik også problemer med sin Mahindra racer, så det var virkelig en skidt da for det indiske hold, som inden weekendens løb lå 2’er i Teammesterskabet.

Lucas di Grassi og Jose Maria Lopez kom i kontakt med hinanden, under nedbremsningen til Sving 1, men begge kørere kunne fortsætte uden nogle skader.

Nelson Piquet Jr var på fremmarch, hvor han kørte sig op gennem feltet, samtidig med at han havde mere strøm på bilen, end de forankørende. Dermed gav hans strategi med at spare strøm i første bil, og derved kunne køre en omgang mere end de andre, for alvor pote. Dermed havde han masser af strøm til at kunne angribe de forankørende. Med 10 omgange tilbage af løbet, var han kommet helt op på 4. pladsen, med Turvey og Buemi lige foran sig.

Sam Bird og Nico Prost kom i kontakt med hinanden, da Bird forsøgte at overhale franskmanden. Det gik værst ud over Prost, da han knækkede styretøjet på sin Renault e.dams, og måtte køre i pit og udgå.

Andre Lotterer fik en drive-through straf for at have ramt sine mekaniker, da han forlod pitten, i forbindelse med hans obligatoriske bilskifte. Dermed mistede han en potentiel 7. plads i løbet, og røg helt tilbage på 15. pladsen.

Daniel Abt
Photo: Andrew Ferraro/LAT/Formula E

Men der var ikke nogen som kunne hente Daniel Abt, som tog karrierens første Formel E sejr. Godt nok var han først over stregen tidligere på sæsonen, men den sejr blev frataget på grund af en teknisk afvigelse. Denne gang kan Audi Sport Abt Schaeffler håbe på at alt er som det skal være.

Oliver Turvey kom ind på andenpladsen, til hvad der var hans første podieplacering i Formel E, mens Sebastien Buemi sluttede på 3. pladsen.

Dagens løb gav store pointmæssige i mesterskabet, hvor Jean-Eric Vergne udbyggede føringen til 12 point, mens Felix Rosenqvist og Sam Bird ikke scorede point i dagens løb. Sebastien Buemi på fjerdepladsen er nu blot 9 point fra Bird, mens Nelson Piquet Jr er yderligere 7 bagude.

Techeetah udbyggede også føringen i Teammesterskabet, så de nu fører med 9 point over Mahindra Racing. Panasonic Jaguar Racing er rykket op på 3. pladsen, mens DS Virgin Racing er faldet tilbage som firer.

Om blot 2 uger er ABB FIA Formula E Championship tilbage igen, hvor der køres i Punta del Este, Uruguay.

Relaterede nyheder