Peugeot starter med fabrikshold i World RX

Når FIA World Rallycross Championship sæsonen starter om godt en måned i Barcelona, bliver det med endnu et fabrikshold i paddock’en.

Team Peugeot Total stiller til start med 3 biler i dette års World RX mesterskab, hvor de overtager pladsen fra Team Peugeot-Hansen.

Sebastien Loeb og Timmy Hansen kommer til start med to helt nyudviklede Peugeot 208 WRX biler, mens Kevin Hansen kommer i en opdateret 2017 udgave af den samme model. Det bliver fortsat Timmy og Kevins far, Kenneth Hansen, der skal være teamchef for holdet, men de bliver opgraderet til et ægte fabrikshold under Peugeot Sport.

Holdet går efter at vinde VM titlerne for både kørere og hold, efter at have set Volkswagen og Audi løbe med de store pokaler gennem de seneste par sæsoner. Holdet havde et succesfuldt 2015, hvor de vandt VM for hold, men har sidenhen kun vundet to sejre i 2016. Så den franske konstruktør savner nogle trofæer.

Peugeot 208 WRX 2018
Graphics: Peugeot Sport

For en uge siden annoncerede Sebastien Loeb Racing, at de stiller til start med en nybygget Peugeot 208 WRX, der kommer fra ONROAK Automotive, med en motor tunet af ORECA. Peugeot Sport har ikke annonceret om nogle af disse dele vil gå igen på deres fabriksbiler – men visuelt ser forkofanger området anderledes ud på de to. ORECA tunede også motorerne for Team Peugeot-Hansen i de foregående sæsoner, men det må tiden vise. Og så bliver det spændende at se om det bliver fabriksbilen eller privatbilen af den samme model, som kommer til at køre hurtigst.

Alle tre kørere holder fast på deres sædvanlige startnumre – Sebastien Loeb med 9, Timmy Hansen 21 og Kevin Hansen 71. De tre kørere får hvert deres design på bilerne, så det bliver nemmere at kende forskel på de tre biler.

FIA World Rallycross Championship sæsonen går i gang i Barcelona den 14.-15. april på Circuit de Catalunya.

Relaterede nyheder