Christina Nielsen klar til 3. Le Mans

Når 24 timers løbet på Le Mans starter den 16. juni 2018, bliver det endnu en gang med Christina Nielsen på startlisten.

Den dobbelte IMSA GTD Mester får sin 3. start i det prestigefulde løb, men for første gang bliver det i en Porsche.

Hun kommer til start for det italienske Ebimotors hold, der vandt Michelin Le Mans Cup Mesterskabet i 2017, hvorefter de skifter op til European Le Mans Series gennem hele sæsonen.

Fabio Babini bliver holdkammerat med Nielsen, mens 3. køreren endnu ikke er på plads. Babini er tidligere vinder af løbet tilbage i 2001, og var også med til at sikre sig GT titlen i Michelin Le Mans Cup sidste år. Her deltog teamet dog med en Lamborghini Huracan GT3.

I år har de fået fingre i en Porsche 911 RSR årgang 2017, som er den nyeste model, at GTE Am hold må deltage med.

Christina Nielsen
Photo: JJ Media

Ebimotors har gennem mange sæsoner kørt i Porsche Mobil 1 Supercup samt det italienske Porsche Carrera Cup Mesterskab, så de kender også Porsche modellerne ind og ud.

Christina Nielsen deltager i denne sæson i IMSA serien for Wright Motorsports i en Porsche 911 GT3 R, så GTE versionen bliver en hastighedsmæssig opgradering. Men det var det for øvrigt også de to foregående sæsoner, hvor det blot var Ferrari 458 / F488 GT3 til 458 / F488 GTE. Men det skifte mestrede Nielsen til fulde, og fulgte pænt med hendes nu tidligere holdkammerat Alessandro Balzan – der for øvrigt også har en fortid hos Ebimotors, da han kørte Porsche racere.

Nielsen kommer i den lidt specielle situation, hvor hun kommer til at køre mod hendes holdkammerat fra USA, Patrick Long, da han aktuelt er tilmeldt i GTE Am klassen hos Proton Competition Porsche med bil #99.

Relaterede nyheder