Dramatisk sæsonstart i St. Petersburg

Verizon IndyCar Series fik en dramatisk og kaotisk sæsonstart i St. Petersburg, Florida.

Gårsdagens kvalifikation bød på en masse overraskelser. En lille smule finregn gjorde forholdene utroligt svære for kørerne, hvilket resulterede i at flere favoritter skulle starte løbet langt nede.

Den største overraskelse var den forsvarende mester Josef Newgarden, der blot skulle starte løbet som 13’er – en plads foran sidste års St. Petersburg vinder, Sebastien Bourdais. Den 2016 mester Simon Pagenaud var helt nede på 11. pladsen, mens 2015 mesteren Scott Dixon var på 9. pladsen.

I stedet blev det Robert Wickens der tog Pole Position foran Will Power, Matheus Leist og Jordan King. Det vil sige 3 Rookies i top 4! Derfor var flere af de erfarende kørere også nervøse inden starten, da så meget nyt blod i toppen normalvis giver en masse tumult, når starten går.

Og action kom der i sving 2, men ikke fra en af de unge. I stedet spandt Will Power på egen hånd, da han forsøgte at overhale Robert Wickens. Power faldt helt tilbage på 11. pladsen, med han fik bilen tilbage på ret kurs.

Senere på første omgang spandt Tony Kanaan rundt, da Kanaan forsøgte at lukke døren for Zach Veach. Kanaan faldt helt tilbage på næstsidste pladsen – kun lige foran Ryan Hunter-Reay, der havde problemer med at give bilen gas, og derved måtte køre i pit netop som starten gik.

På 3. omgang kom den første Safety Car periode, da Charlie Kimball gik i stå ude på banen. Han havde haft en tur ind over græsset, men stallede bilen i forsøget på at holde bilen væk fra muren.

Det udnyttede Power til at komme i pit og få 4 nye dæk på, samt en ny bagvinge, som havde fået en skade efter hans spin på første omgang.

Robert Wickens
Photo: Indycar.com/Chris Jones

Løbet blev hurtigt sat i gang igen, men i Sving 1 var der problemer igen. Graham Rahal og Spencer Pigot kom i kontakt med hinanden, hvor den sidstnævnte gik i stå. Derfor måtte der Safety Car igen, så de kunne få Pigot skubbet i gang igen.

Jordan King nåede at overhale Robert Wickens lige inden at det gule flag kom ud, så den ene rookie overtog føringen fra den anden.

Alexander Rossi havde virkelig haft fart på, og var helt oppe på 3. pladsen – vel og mærke fra 12. startposition!

Wickens tog føringen tilbage da løbet startede igen. Jordan King og Alexander Rossi var tæt på at ryge i muren i Sving 4, da de forsøgte at udbremse hinanden i kamp om 2. pladsen. Rossi røg ned på 4. pladsen, men var oppe som 2’er indenfor et par omgange.

Efter 15 omgange tabte Matheus Leist pludselig fart ude på banen. Han kom i pit med det samme, hvor det tog lang tid for mekanikerne, at få bilen repareret

Da første pitstop runde startede, udnyttede Scott Dixon til fulde de kolde dæk og dykkede forbi James Hinchcliffe i Sving 4. Mekanikerne på Simon Pagenauds bil havde problemer med at få hans venstre bagdæk på, så han tabte en del sekunder.

Dagens 3. gule flag kom da Matheus Leist røg i muren i Sving 3. Han kunne selv hoppe ud af bilen, men løbet var slut for ham, med et knækket for- og baghjulsophæng.

Sebastien Bourdais Photo: Indycar.com/Joe Skibinski

Sebastien Bourdais havde fået sneget sig i føring, da han tidligt i løbet havde været inde til et dækskifte, på grund af en sivepunktering. Spencer Pigot var 2’er foran Robert Wickens.

Efter blot en omgang med grønt flag, kom det til kontakt mellem Scott Dixon og Takuma Sato. Dixon fejlbedømte sin nedbremsning, og bragede ind i bagenden på Sato, der ikke havde chance. Dixon måtte ind og have en ny frontvinge på, mens Sato måtte have et sæt nye dæk., da hans baghjul var punkteret efter kontakten.

Marco Andretti lavede en fænomenal overhaling, da løbet blev givet frit igen. Han overhalede hele to biler inden Sving 1.

Robert Wickens lavede en flot overhaling på Sebastien Bourdais, og gik dermed tilbage i front af løbet – lige inden Jack Harvey satte bilen i muren, og en ny Safety Car måtte på banen. Til Harveys forsvar, var hans bagdæk punkteret allerede inden at han rørte muren, og derved var årsagen til afkørslen.

Efter en kaotisk første halvdel af løbet, kom der lidt mere ro på, med en lang grøntflags periode. Selvom Sebastien Bourdais lå og førte løbet, var det på grund af en alternativ pitstrategi, og med Robert Wickens lige bagved sig, leverede de to kørere en spændende duel, selvom der var forskel på dækkenes tilstand samt benzinmængderne i tankene.

Scott Dixon havde en rigtig skidt dag på kontoret, da han fik en Drive-Through straf for at have kørt for hurtigt i pitten. Dermed faldt han ud af top-10 endnu en gang.

Det lykkedes Wickens at komme ud i front af løbet igen, efter hans sidste pitstop af løbet, mens Sebastien Bourdais faldt tilbage på 3. pladsen, efter Alexander Rossi. Bourdais skulle dog håbe på nogle gulflags perioder, for at have benzin nok med til at kunne komme i mål.

Med 20 omgange tilbage af løbet lå Robert Wickens mindre end et sekund foran Alexander Rossi. Afstanden lå og svingede frem og tilbage mellem de to biler, men ingen af de to kørere kunne for alvor gøre i en forskel i forhold til den anden.

Alexander Rossi Photo: Indycar.com/Chris Owens

Med 12 omgange tilbage af løbet lavede Rossi en fejl under overhaling af Zachary Claman De Melo, og var lige ved at køre i muren. Det gav Wickens et dejligt hul på 3 sekunder ned til Rossi.

Det forsvandt dog som dug for solen, da Rene Binder ramte en dækbarriere, og bragte Safety Car ud på banen, for at få østrigeren i gang igen.

Løbet blev frigivet med 4 omgange tilbage, og alle kom godt afsted igen – lige indtil Max Chilton gik i stå, efter at han snittede dækbarrieren.

Dermed skulle hele feltet sendes afsted igen med to omgange tilbage.

Da feltet blev sendt afsted igen, gik Alexander Rossi straks til angreb på Robert Wickens. Amerikaneren ville bare forbi Canadieren, koste hvad det vil, og han kunne ikke holde bilen på ret køl, og skubbede Wickens hårdt ind i muren – og dermed kunne manden på 3. pladsen, Sebastien Bourdais, grinende køre forbi, og tage sejren i St. Petersburg for andet år i træk.

Graham Rahal sluttede på andenpladsen, mens Alexander Rossi sluttede 3’er. Holdkammeraten til Wickens, James Hinchcliffe sluttede på fjerdepladsen.

Scott Dixon for Chip Ganassi Racing sluttede løbet på 6. pladsen, mens den bedste Team Penske bil var Josef Newgarden på 7. pladsen.

Det næste Verizon IndyCar Series løb skal køres den 7. april i Phoenix, Arizona hvor årets første ovalløb køres.

Relaterede nyheder