Tre overraskende Pole Positions på Sebring

Kvalifikationen til 12 timers løbet på Sebring blev kørt her til eftermiddag dansk tid, og som altid leverede alle tre klasser nogle intense kvalifikationsminutter.

Løbet er den anden afdeling af WeatherTech SportsCar Championship, og tæller samtidig til Tequila Patron North American Endurance Cup.

For andet løb i træk blev det Daniel Serra i Spirit of Race Ferrari #51 der snuppede Pole Position i GTD. Han slog resten af feltet med over et halvt sekund. Den næsthurtigste mand var Christopher Mies i Montaplast by Land Motorsport Audi #29, mens Jack Hawksworth i 3GT Lexus #15 lige smuttede foran søsterbilen #14. Dermed bliver det andet løb i træk at David Heinemeier Hansson i #15 skal starte fra 3. pladsen.

Christina Nielsen sad selv bag rattet i Wright Motorsports Porsche #58, og kørte bilen ind på 11. pladsen i klassen – ca. midt i feltet, men som den bedste Porsche.

En bil som vi ikke så deltage i kvalifikationen var Michael Shank Racing Acura #93, da Justin Marks havde haft et stort uheld i bilen under torsdagens træning. Derfor var holdet i gang med at genopbygge bilen, og deres håb er fortsat at få den klar til løbet. Heldigvis er Marks klar til at kunne deltage i løbet, såfremt at bilen bliver klar, og det er trods alt det vigtigste.

Spirit of Race Ferrari #51, Scuderia Corsa Ferrari #63, Turner Motorsport BMW #96
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galstad

I GTLM klassen blev der også givet gas i alle 15 minutter.

Mens BMW Team RLL var langt væk ved åbningsløbet på Daytona, vågnede de op til dåd.

Connor De Phillippi i #25 satte den hurtigste tid af alle, mens James Calado i Risi Competizione Ferrari #62 var den næsthurtigst. Jesse Krohn i BMW Team RLL #24 kørte 3. hurtigste tid, inden at Ford Chip Ganassi Racing kom med deres #67 og #66 biler.

Porsche #912 var marginalt hurtigere end Corvette #3, med Jan Magnussens holdkammerat Antonio Garcia bag rattet, og Porsche #911, mens Corvette #4 lukkede GTLM feltet. Hele feltet var dog indenfor et sekund, så ingen havde et stort forspring i forhold til de andre.

Denne Pole Position blev den første for den nye BMW M8 GTE, hvilket ligeledes giver håb om en spændende FIA WEC sæson. Det tog Porsche en del flere løb, inden at de fik deres første Pole Position med deres nye bil, tilbage i 2017.

BMW Team RLL #25
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galstad

Til sidst skulle Prototype klassen på banen.

Det blev til en intens duel mellem Cadillac og Acura bilerne i starten af kvalifikationen.

Tristan Vautier havde en lille tur udenfor banen, men han fik hurtigt renset dækkene igen, og satte Pole Position på sin efterfølgende omgang. Oliver Pla i Tequila Patron Extreme Speed Motorsport Nissan #2 ville dog også blande sig i toppen, og satte den næsthurtigste tid.

Men der var ikke nogen der kunne slå Vautier i Spirit of Daytona Racing Cadillac #90 fra første startposition, mens Ricky Taylor i Acura Team Penske #7 kørte 3. hurtigste tid af alle.

Spirit of Daytona Racing Cadillac #90
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galstad

Rene Rast i Mazda Team Joest #77 var den bedste mand for det japanske mærke på 7. hurtigste tid, mens Stephen Simpson i JDC-Miller Motorsports #99 var hurtigste LMP2 bil, i 11. position. Paul di Resta i United Autosports Ligier #32 lukkede Prototype feltet af, to sekunder fra Pole Position. Så det bliver endnu et langt løb for det Engelsk-Amerikanske hold.

Løbet starter lørdag eftermiddag klokken 15.40 dansk tid, og kan følges via IMSA.tv.

Relaterede nyheder