Sebring 12 timer – de første 6

Alle 43 biler var klar da løbet blev startet i strålende solskin klokken 10.40 lokal tid.

JDC-Miller Motorsports #99 havde et problem med motorstyringen under Warm Up, så mekanikerne havde arbejdet på bilen indtil kort før løbets start. Michael Shank Racing Acura #93 var blevet genopbygget efter dens uheld under torsdagens træning.

Dramatikken startede allerede i første sving, da Oliver Pla i Tequila Patron ESM Nissan forsøgte at overhale Tristan Vautier i Spirit of Daytona Racing #90. Der var let kontakt mellem de to biler, hvilket sendte Pla på tværs af banen, i an kæmpe udskridning. Heldigvis skred han væk fra feltet, og undgik derfor at blive ramt af andre biler. Da han kom tilbage til pitten, gik mekanikerne i gang med at reparere baghjulsophænget, men endte med at skubbe den tilbage til traileren, til en længerevarende reparation. 40 minutter senere opgav holdet, og trak bilen ud af løbet, da gearkassen også var blevet skadet i sammenstødet.

Sebring 12 Hour Race Start 2018
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galstad

Daniel Serra i Spirit of Race Ferrari #51 listede rundt med en punktering allerede på første omgang, efter kontakt med 3GT Racing Lexus #15. Corvette Racing #3 med Antonio Garcia fik ligeledes en punktering, men kunne holde sig på samme omgang som de førende. Ikke just en optimal start for #3, som Jan Magnussen var en del af. #51 mistede en omgang, inden at de fik bilen tilbage til pitten og skiftet dækkene.

Jesse Krohn i BMW Team RLL #24 havde overtaget føringen fra Connor De Phillippi i søsterbilen #25 i GTLM, mens Jack Hawksworth havde taget føringen i GTD med 3GT Racing #15, som han delte med David Heinemeier Hansson. Christina Nielsen i Wright Motorsports Porsche #58 var oppe på 10. pladsen.

3GT Racing Lexus #15
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galstad

Efter 20 minutters kørsel kom der Safety Car på banen, da der var kontakt mellem Scuderia Corsa Ferrari #64 og AFS/PR1 Mathiasen Motorsport Ligier #52. Sebastian Saavedra i #52 spandt på egen hånd, og da han trillede baglæns på tværs af banen, snittede Frankie Montecalvo bilen, hvilket sendte Ferrari’en på taget. Heldigvis skete der ingenting med Montecalvo, mens bilen var ude af løbet, efter at have imiteret en skildpadde, med alle 4 hjul opad… Mens #52 kunne nøjes med at få skiftet næsen på bilen, måtte #64 udgå på stedet.

Efter 20 minutters oprydning blev løbet givet frit igen. Ricky Taylor i Acura Team Penske #7 havde taget føringen af løbet, efter den første pitstop runde, mens BMW Team RLL #24 fortsat førte i GTLM. Katherine Legge i Michael Shank Racing Acura #86 havde snuppet føringen i GTD, da hun ikke havde været inde i pitten, modsat størstedelen af feltet.

Halvanden time inde i løbet kom Corvette Racing #3 ind i pitten med en defekt generator. Efter godt 10 minutters reparation, var bilen køreklar igen.

Wright Motorsports Porsche #58 måtte en tur igennem pitten, da Robert Renauer ikke havde haft bilen i frigear i forbindelse med et pitstop, og hjulene derved drejede rundt.

Kort tid efter var der dårligt nyt for en anden danskerbil, da David Heinemeier Hansson kørte over en luftslange i forbindelse med sit pitstop i 3GT Racing Lexus #15. Det gav også ham en drive-through straf.

Tequila Patron ESM Nissan #22
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galstad

SunEnergy1 Racing Mercedes #75 med Kenny Habul havde et let kys med dækmuren i Sving 10, men kunne komme i gang igen.

Acura Team Penske #6 havde et ekstra langt pitstop, da de skulle skifte bagenden på bilen. Den ville dog ikke klikke fast igen, så de tabte omkring et halvt minut ekstra med disse problemer.

Core Autosport #54 måtte ind og have skiftet døren, da vinduet i selve døren var blæst ud.

Corvette Racing #3 var tilbage ved traileren igen med godt 9 timers løb tilbage. En kort reparation og så var bilen tilbage på banen igen. Denne gang var det på grund af problemer med servostyringen på bilen.

Mazda Team Joest kravlede stille og roligt op gennem feltet, og indtog 6. og 7. pladsen i løbet.

CJ Wilson Racing Acura #36 fik en drive-through straf, efter at de ramte AFS/PR1 Mathiasen Motorsports #52 i pitten.

Harry Tincknell i Mazda Team Joest #55 fik en drive-through straf, efter at han ramte JDC-Miller Motorsports #99 under en nedbremsning.

Der kom for alvor gang i den, efter godt 3 timer af løbet, hvor Joao Barbosa i Mustang Samling Cadillac #5 kom ud lige foran holdkammerat Eric Curren i Whelen Engineering Cadillac #31, som havde Nicolas Lapierre i Tequila Patron ESM Nissan #22 helt oppe under bagvingen. Samtidig gik Jordan Taylor i Konica Minolta Wayne Taylor Racing Cadillac #10 til angreb, og det kom næsten til kontakt mellem bilerne. Men alle blev på banen og kunne fortsætte løbet, med lidt højere puls end før hændelsen.

Efter tre en halv time af løbet var Tequila Patron ESM Nissan #22 gået i front af løbet, mens Risi Competizione Ferrari #62 førte GTLM og Montaplast by Land Motorsport Audi #29 i front af GTD.

Tequila Patron ESM Nissan #22
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galstad

David Heinemeier Hanssons 3GT Racing Lexus #15 lå på 6. pladsen i GTD, mens Christina Nielsens Wright Motorsports Porsche #58 lå 9’er i klassen.  Jan Magnussen lå fortsat på sidstepladsen i GTLM klassen.

Mazda Tem Joest #77 måtte desværre i pit med bremseproblemer, efter at de første små 4 timer var gået så forrygende.

Efter tre og en halv time med grønt flag, måtte der Safety Car på banen, da et telt (!) blæste ud på banen. Den kom ude fra campingområdet og blæste over hegnet, og landede altså ude midt på banen mellem sving 10 og 11.

Den gulflagsperiode udnyttede Ford Chip Ganassi Racing #67 til at få skiftet snuden på bilen.

Det gav også nogle forskydelser i stillingen, så Acura Team Penske #7 nu var i front af løbet, Corvette Racing #4 i front af GTLM, mens 3GT Racing Lexus #14 førte GTD an.

Det blev kun til en enkelt omgang under grønt flag, inden at Safety Car kom tilbage på banen. Alex Brundle i United Autosports #32 spandt rundt i Sving 17 netop da det grønne flag blev vinket. Der var dog en meget mærkelig optakt til hans spin, da han overhalede hele GTD feltet ned af baglangsiden INDEN at det grønne flag blev givet. Det gav ham en masse dækfnuller på dækkene, som han så spandt rundt på.

Løbet kom dog hurtigt i gang igen.

BMW Team RLL #24 kom i pit, efter at den havde havde en skade på fronten, det kom efter at John Edwards havde været i kontakt med Ford Chip Ganassi Racing #66, der kom ind et par omgange efter med en punktering samt andre skader på bagenden. I samme ombæring skiftede #66 også fronten på bilen, da den også havde en skade. Så det var to fronter på Ford bilerne i løbet af 10 minutter. Skaderne på #66 var dog så store at de måtte have bilen tilbage i traileren, til yderligere reparationer.

Whelen Engineering Cadillac #31 fik en drive-through straf for at have overhalet under gult flag.

Og herefter kom der Safety Car på banen igen, da der lå vragdele på banen efter JDC-Miller Motorsports #99.

Det var 3. gulflagsperiode på mindre end en halv time.

Netop som løbet blev sat i gang igen, spandt Christina Nielsen i Wright Motorsports Porsche #58 i Sving 17. Heldigvis undgik al den bagvedkørende trafik hende, da hun holdt stille lige midt på banen. Hun kom dog i gang igen, men tabte en hel omgang. Fejlen skete da hun prøvede at overhale P1 Motorsports Porsche #71, men tabte bilen henover alle ujævnhederne i opløbssvinget.

Porsche #911
Photo Courtesy of IMSA / Richard Dole

AFS/PR1 Mathiasen Motorsports #52 fik en 3 minutters Stop & Go straf, fordi at de havde lavet en uberettiget overhaling under Safety Car perioden, da Prototype og GT bilerne skulle sorteres fra hinanden.

Pipo Derani i Tequila Patron ESM Nissan #22 havde taget føringen af løbet, mens Bryan Sellers i Paul Miller Racing Lamborghini #48 var gået i front af GTD klassen. Bilerne i GTLM klassen var på forskellige pitstop strategier, men 6 biler var stadig på samme omgang, og alle med sejrsmuligheder.

Montaplast by Land Motorsport Audi #29 fik en drive-through straf fordi at ikke havde nogen mand med ildslukker stående ved bilen, da den var inde til deres 6. tankstop.

Der blev kastet lidt håndtegn, da David Heinemeier Hansson i 3GT Racing Lexus #15 skulle skifte over til Sean Rayhall. Heinemeier Hansson fik nemlig parkeret bilen lidt for tidligt, og var stoppet i Porsche #912 pitområdet. Det var på samme tidspunkt som #912, så danskeren endte med at blokere i et par sekunder, inden at han fik bilen startet igen, og kørt de sidste meter, til hans rigtige stoppested. Det gav #15 en drive-through straf.

Paul Miller Racing Lamborghini #48
Photo Courtesy of IMSA / Richard Dole

Efter 5 timer og 45 minutter kom der Safety Car på banen igen, da 3GT Racing #14 med Dominik Baumann bag rattet var så uheldig at motorhjelmen åbnede sig, så han ikke kunne se ud af forruden. Han fik reduceret farten, men i forsøget på at finde tilbage til pitten, med kun minimalt udsyn, ramte han et af reklameskiltene, som så fløj ud banen. Man han kom tilbage til pitten.

Efter de første 6 timers racerløb, førte Tequila Patron ESM Nissan #22 foran Acura Team Penske #7 og Mazda Team Joest #55.

I GTLM havde BMW Team RLL #25 føringen foran Risi Competizione Ferrari #62 og Porsche #911.

Mercedes-AMG Team Riley Motorsports #33 førte an i GTD klassen, foran Paul Miller Racing Lamborghini #48 og Scuderia Corsa Ferrari #63.

Kun Tequila Patron ESM Nissan #2 og Scuderia Corsa Ferrari #64 var officielt ude af løbet, mens de resterende 41 biler fortsat var i løbet.

Relaterede nyheder