Omskifteligt Uruguay afdeling

ABB FIA Formula E Championship er garant for overraskelser og omskiftelige løb.

Den 6. afdeling i 2017/18 sæsonen fortsatte i samme spor, som de fem tidligere afdelinger i sæsonen, hvad angår action både på og udenfor banen.

Kvalifikationen blev en kaotisk omgang.

Nico Prost satte bilen i muren på sin flyvende omgang, hvorved at han skulle starte løbet fra sidste position. Dermed måtte mekanikerne på overarbejde, for at få hans bil klar.

Men også Nick Heidfeld røg i barrieren på sin omgang, men der var heldigvis ikke så store skader på hans Mahindra.

Alle gode gange tre – men ikke lige i dette tilfælde for Nelson Piquet Jr. Han parkerede også sin Jaguar i betonmuren, efter at han angreb en curb lidt for hårdt.

I Super Pole var Lucas Di Grassi hurtigst af alle, efterfulgt af Alex Lynn, Mitch Evans, Oliver Turvey og Jean-Eric Vergne. Men det blev der lavet om på efter kvalifikationen.

I en af chikanerne på banen stod der en pæl, som kørerne ikke måtte røre. Det blev Di Grassi, Alex Lynn og Oliver Turvey knaldet for, så de mistede deres tider. Mitch Evens havde en forkert vægtplacering i bilen ifølge reglementet, så han fik frataget samtlige tider i både kvalifikationen samt Super Pole, og skulle derved starte løbet bagerst.

Jean-Eric Vergne, Lucas Di Grassi, Alex Lynn

Så selv om Vergne var den langsomste, endte han på Pole Position foran Lucas Di Grassi, Alex Lynn, Oliver Turvey og Daniel Abt. Luca Filippi havde fået en 3-startplaceringers straf, da han havde kørt for hurtigt under rødt flag i træningen. Så selv om han kvalificerede sig 13’er, skulle han starte 15’er, efter andre køreres straffe.

Jose Maria Lopez mistede sin kvalifikationstid, da han kørte med et forkert dæktryk, og så skulle Tom Blomqvist også 10 pladser bagud på grund af udskiftning af gearkassen på hans bil – ligesom Nico Prost for øvrigt også måtte, da hans gearkasse var blevet smadret i kvalifikationsuheldet.

Så inden løbet var der allerede uddelt i alt 17 straffe til forskellige kørere i feltet.

En af titelkandidaterne, Felix Rosenqvist var også i problemer, da han blot skulle starte løbet fra 12. pladsen, mens Sam Bird skulle starte fra 9. pladsen. Derved havde Jean-Eric Vergne et pænt forspring til de nærmeste titelkandidater forud for løbet.

Nå, videre til løbet.

Vergne fik en god start på løbet, mens Di Grassi og Lynn også holdt placeringerne. Felix Rosenqvist var på et tidspunkt nede på 15. pladsen, men kom op på 13. pladsen igen, inden at første omgang var slut.

Nick Heidfeld gik i stå ude på banen allerede på anden omgang. Der var problemer med elektronikken på bilen, så han kunne ikke rokke sig ud af stedet, og der måtte Safety Car på banen, for at få ham skubbet væk.

Det var der flere af kørerne der ikke opdagede, så de blev ved med at overhale efter SC skiltede var kommet ud. Heldigvis fik løbsledelsen sorteret rundt på folk, inden løbet blev givet frit igen.

Andre Lotterer havde en dårlig 7. omgang, hvor han tabte hele tre placeringer i løbet af få sving.

Daniel Abt, Felix Rosenqvist og Sebastien Buemi var de tre kørere, der fik Fan Boost i løbet, som de kunne bruge i anden halvdel af løbet.

Sebastien Buemi fik problemer med bilen, da han snittede barrieren, så hans baghjulsophæng knækkede, og han måtte ind og skifte bil efter blot 12 omgange af de 37 planlagte omgange.

Sebastien Buemi & Nelson Piquet Jr

Nelson Piquet Jr var også tidligt i pit, da han ligeledes havde snittet muren.

Andre Lotterer var inde for at lave hans bilskifte på 17. omgang, mens størstedelen af konkurrenterne kunne køre to omgange mere.

Lucas Di Grassi havde lagt centimeter fra Jean-Eric Vergne gennem første halvdel af løbet, og da de to biler kom ind til deres bilskifte, lå brasilianeren millimeter fra bagenden på franskmanden – men de to endte med at beholde de samme positioner ud af pitten.

Di Grassi gik straks til angreb på Vergne, og forsøgte en risikabel overhaling udenom, på vej ind i en af chikanerne. Di Grassi undgik kun med nød og næppe at køre i muren, og måtte flette ind bag Vergne igen.

DS Virgin Racing kørerne Alex Lynn og Sam Bird var tæt på ramme hinanden på ved ud af pitten. De ramte heldigvis ikke hinanden.

Daniel Abt måtte pitte på grund af at hans sikkerhedssele var gået op. Dermed var det slut med en potentiel podieplads for den uheldige tysker.

Felix Rosenqvist havde stille og roligt fået arbejdet sig op gennem feltet, og lå pres på Lynn i kampen om 4. pladsen i løbet, samtidig med at Mitch Evens forsøgte at stjæle 5. pladsen fra svenskeren.

Daniel Abt

Duellen mellem Vergne og Di Grassi fortsatte, og de kørte side om side flere gange i løbet af de sidste omgange af løbet.

Mitch Evans lavede en fantastisk overhaling på Alex Lynn i kampen om 4. pladsen. Flot kørt af Newzealænderen, efter at være startet 16’er.

Tre omgange før mål var Di Grassi helt oppe at skubbe til Vergne, da brasilianeren selv havde fået Sam Bird helt bagved sig. De tre kørte som perler på en snor.

Men der skete ikke yderligere forskydninger inden målflaget, og Jean-Eric Vergne to sæsonens anden sejr, med Lucas Di Grassi på andenpladsen og Sam Bird som 3’er.

Jose Maria Lopez fik bonuspointet for at have kørt den hurtigste omgang blandt kørerne i top-10.

I Kørermesterskabet trak Jean-Eric Vergne yderligere 18 point væk fra Felix Rosenqvist, mens Vergne trak 13 point væk fra Sam Bird. Dermed er Vergne oppe på at have 30 points forspring, altså mere end en weekend.

I Teammesterskabet fik Techeetah også udbygget føringen, så de nu fører med 27 point foran Mahindra Racing, og yderligere 7 point ned til DS Virgin Racing.

Nu rykker ABB FIA Formula E Championship til Europa, hvor sæsonens 7. afdeling skal køres den 14. april i Rom.