Sebring 12 timer – de sidste 6

Løbet blev givet fri igen næsten på 6 timers mærket i løbet, og her var der action fra første meter igen.

Whelen Engineering #31 og søsterbilen hos Action Express teamet, Mustang Sampling Cadillac #5 kom i kontakt med hinanden i Sving 9. #5 spandt rundt og måtte vente på at hele feltet kom forbi, inden at han kunne komme tilbage på banen.

Få sving senere stod der flammer ud af begge udstødninger på Acura Team Penske #7, og der kom med det samme Safety Car på banen, så de kunne få bilen slæbt væk fra banen. Kort tid efter meldte holdet, at de måtte udgå fra løbet, da problemet ikke kunne repareres.

10 minutter senere blev løbet givet frit igen, og det gik meget bedre. Pipo Derani i Tequila Patron ESM Nissan #22 var hurtigt afsted, mens Spencer Pigot i Mazda Team Joest #55 kunne forsvare andenpladsen over Juan Pablo Montoya i Acura Team Penske #6.

Motorhjelmen sprang igen op på 3GT Racing Lexus #14, som dermed måtte have lavet yderligere reparationer til snuden på bilen. Holdet gav den en masse tape, og kort tid efter, var der problemer igen igen. Dermed var der ikke andet for end de måtte i gang med værktøjet i stedet for racertape.

Sebring 12 Hours 2018
Photo Courtesy of IMSA / Michael L. Levitt

Toni Vilander i Risi Competizione Ferrari #62 tog føringen i GTLM klassen, mens Connor De Phillippi i BMW Team RLL #25 prøvede at forsvare sig med næb og klør i forhold til Porsche #911 og #912.

Det gik rigtig fint for Mazda Team Joest, hvor #77 satte den hurtigste omgang af alle, mens #55 var gået i føring af løbet. Harry Tincknell i #55 havde dog lidt problemer med at komme væk fra hans pitstop, og faldt tilbage på 7. pladsen, men stadig indenfor 30 sekunder af føringen.

Med 5 timer tilbage af løbet kom Johannes van Overbeek i Tequila Patron ESM Nissan #22 under pres fra Konica Minolta Wayne Taylor Racing Cadillac #10, og Renger van der Zande lavede en flot udbremsning ind i Sving 3 – Kristensen Corner.

Ford Chip Ganassi Racing #67
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galstad

Porsche #911 var gået i front af #912 i GTLM klassen, med Risi Competizione Ferrari #62 på 3. pladsen.

Scuderia Corsa Ferrari #63 var gået i front af GTD, mens Mercedes-AMG Team Riley Motorsports #33 lå 2’er foran Michael Shank Racing Acura #86.

Juan Pablo Montoya i Acura Team Penske #6 blev vippet rundt i Sving 17, da Tristan Vautier i Spirit of Daytona Cadillac #90 stak snuden op på indersiden af Montoya. Vautier fik en drive-through straf for forseelsen.

Senere rundt på omgangen gik Montoya i stå ude på banen, hvilket resulterede i endnu en Safety Car periode, for at få ham slæbt af banen. Så begge Acura Team Penske biler var ude af løbet indenfor samme time.

Mustang Sampling Cadillac #5 udnyttede SC perioden til at få skiftet snuden på bilen, mens BMW Team RLL #25 brugte muligheden for at skifte bremserne. De nåede lige nøjagtig ikke ud foran Safety Car toget, og dermed mistede de en omgang til alle konkurrenterne i GTLM klassen.

Da løbet blev givet frit, varede det kun en halv omgang før at SC måtte ud igen, da Whelen Engineering Cadillac #31 og Konica Minolta Wayne Taylor Racing Cadillac #10 kom i kontakt med hinanden i Sving 3. van der Zande i #10 mistede noget af bagenden af bilen ved kontakten, som så midt på banen, og udløste SC perioden.

Wright Motorsports Porsche #58
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galstad

JDC-Miller Motorsports ORECA #99 fik en Stop & Go på 60 sekunder for at have kørt ud af pitten for rødt lys, mens SunEnergy1 Racing Mercedes #75 fik en drive-through for at have kørt over nogle pitudstyr i forbindelse med deres pitstop.

Efter få minutters kørsel, var der igen ballade ude på banen. Mustang Sampling Cadillac #5 og Performance Tech Motorsports ORECA #38 kom i kontakt med hinanden ved pitindkørslen. Det gav skader på styretøjet på begge biler, som mekanikerne måtte i gang med at reparere.

United Autosports #32 havde lavet snigeren, og var stille og roligt kravlet op på 3. pladsen blandt Prototype bilerne, efter at have været langt bagude i starten af løbet, inkl. et spin.

GTD klassen leverede endnu en gang noget forrygende tæt racerløb, med 14 biler indenfor en omgang af hinanden, efter 8 timers racerløb. Uheldigvis for danskerne var det på 12. og 14. pladsen for henholdsvis Christina Nielsen og David Heinemeier Hansson.

Magnus Racing Audi #44 fik en drive-through straf, da de havde kørt for hurtigt i pitten. De var dog i forvejen 2 omgange fra føringen i GTD klassen.

Gimmi Bruni i Porsche #912 mistede bagkofangeren og diffusoren på bilen, efter han kørte for langt ud i Sving 13, og rykkede bunden af bilen. Det sendte en Safety Car ud på banen, da der lå en stor vragdel ude på banen fra #912. Heldigvis kunne holdet klipse en ny komplet bagende på bilen, inkl. diffusor og kofanger, og få sekunder efter, var han klar til at køre på banen igen.

Whelen Engineering Cadillac #31
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galstad

Med 3½ time tilbage af løbet var Mike Conway i Whelen Engineering Cadillac #31 i front af løbet, med Richard Westbrook i Ford Chip Ganassi Racing #67 som den førende bil i GTLM, mens Lawson Aschenbach i Michael Shank Racing Acura #93 sensationelt førte GTD klassen. #93 blev nemlig først samlet færdig igen få timer inden løbets start, efter at den havde haft et uheld under torsdagstræningen.

Med 3 timer og 20 minutter tilbage af løbet gik Nicolas Lapierre i Tequila Patron ESM Nissan #22 til angreb på hans tidligere Toyota Gazoo Racing holdkammerat Mike Conway i #31. De to kørte side om side gennem Sving 1, men #31 kunne lige få snuden foran igen. I stedet kom Tristan Vautier i Spirit of Daytona Racing Cadillac #90 helt op til de to, så det nu var et trekantsdrama i stedet for blot en duel.

Jonathan Bomarito i Mazda Team Joest #55 på 4. pladsen hentede også på top 3, mens Phil Hanson på 5. pladsen i United Autosports Ligier #32 ikke helt kunne følge de foranliggende.

Da mørket begyndte at falde med små 3 timer tilbage, lå de to førende i Prototype klassen #31 og #22 kofanger mod kofanger. Det lykkedes dem at få rystet #90 og #55 af, som lå omkring 20 sekunder længere tilbage.

Mercedes-AMG Team Riley Motorsports #33
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galstad

Med to timer og 40 minutter tilbage af løbet skiftede føringen i løbet. Nicolas Lapierre i #22 kom langt om længe forbi Mike Conway i #31. De to kørere kørte side om side med hinanden gennem Sving 17, inden at Lapierre kunne accelerere lidt hurtigere hen mod Sving 1, og derved komme forbi.

Samtidig skiftede føringen i GTD, så det nu var Madison Snow i Paul Miller Racing Lamborghini #48 som førte an foran Lawson Aschenbach i Michael Shank Racing Acura #93. Aschenbach tabte yderligere en placering omgangen efter, hvor hans holdkammerat Trent Hindman i #86 også smuttede forbi.

Ford Chip Ganassi Racing #67 tabte næsten en omgang på grund af et forlænget pitstop, da de var plaget af nogle elektriske problemer på bilen.

Med to timer tilbage af løbet var Tequila Patron ESM Nissan #22 førende i løbet generelt, med Risi Competizione Ferrari #62 forrest i GTLM og Paul Miller Racing Lamborghini #48 i GTD.

100 minutter før afslutningen af løbet, havde Spirit of Daytona Cadillac #90 et uheld ved udgangen af Sving 17, hvor han hamrede ind i dækmuren, og totalskadede bilen. Det gav med det samme Safety Car, men dele af dækmuren var kastet tilbage på banen, som HART Acura #69 var uheldige at ramme. Det gav nogle store skader på fronten af denne, men heldigvis var der ikke andre biler involveret.

Mazda Team Joest #55 ramte nogle vragdele, der fik alt lyset på fronten af bilen til at gå ud. Spencer Pigot fik tændt for lyset igen, men kørte alligevel for at få tanket, ved den først kommende mulighed. Dermed var de tilbage på den samme pitstrategi som alle de andre hold. Samtidig satte de Harry Tincknell i bilen, der så skulle køre resten af løbet på kun et tankstop mere.

Heldigvis var banens marshals hurtige til at få ryddet op igen, så løbet blev givet frit igen med 85 minutter tilbage.

Montaplast by Land Motorsport Audi #29
Photo Courtesy of IMSA / Richard Dole

Men kun få minutter efter, måtte der igen gult flag ud, da Ford Chip Ganassi Racing #66 holdt stille ude på banen. Godt nok var Dirk Müller et stykke væk fra ideallinjen, men med en helt mørk bane, og en helt mørk bilen uden lys på, kunne man ikke sende nogen ud at hente bilen, da dette ville være for farligt.

Da løbet med startet med godt 70 minutter tilbage af løbet, blev løbet genstartet igen, hvor Harry Tincknell med det samme gik til angreb på Renger van der Zande i #10 og kom forbi. Herefter lagde han pres på Felipe Nasr i #31 i kampen om andenpladsen. Imens kunne Pipo Derani i #22 trække fra i front af løbet.

Nick Tandy i Porsche #911 kunne trække fra Alexander Sims i BMW Team RLL #25 og Alessandro Pier Guidi i Risi Competizione Ferrari #62, som havde en intens dyst om andenpladsen.

Bryan Sellers i Paul Miller Racing Lamborghini #48 havde Luca Stolz i Mercedes-AMG Team Riley Motorsports #33 lige bagved sig, og var under voldsomt pres. Imens lå Christopher Mies i Montaplast by Land Motorsport Audi #29 og lurede på en fejl fra de to forreste – men havde samtidig 8 andre GTD biler lige bag sig, som også lurede på at tage en podieplads, hvis ikke en sejr.

Sellers var kommet bagved Bleekemolen i #33 efter deres sidste pitstop, men Sellers i #48 lavede en fantastisk overhaling udenom hollænderen i Sving 1, hvor der ellers normalvis kun er en linje rundt for GTD bilerne.

Ved dagens allersidste pitstop skete det der bare ikke måtte ske for Mazda Team Joest #55. Den havde haft problemer med at få startet efter pitstoppene gennem en stor del af løbet, men stakkels Harry Tincknell kunne bare ikke få gang i bilen igen. Mekanikerne måtte skubbe bilen ned igennem pitten, for at få den til at starte, men det var først da den fik et reserve batteri koblet på bilen, at den kunne starte igen. Dermed røg en podieplads, og blev i stedet erstattet af en ligegyldig 6. plads.

Robert Alon i JDC-Miller Motorsports ORECA #85 tabte bilen i pitudkørslen og endte med at snitte Scuderia Corsa Ferrari #63. Heldigvis kunne #63 fortsætte, mens #85 måtte ind og have bagenden på bilen skiftet.

Risi Competizione Ferrari #62
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galstad

Christopher Mies i Montaplast by Land Motorsport Audi #29 havde en tæt duel med Alessandro Balzan i Scuderia Corsa Ferrari #63, med blot 20 minutter tilbage af løbet. Det lykkedes Balzan at komme forbi tyskeren i Sving 17, i en flot overhaling, hvor han dykkede indenom i allersidste øjeblik.

Med 5 minutter tilbage af løbet kunne Balzan i #63 endda indtage andenpladsen i GTD klassen, da han overhalede Bleekemolen i #33.

Efter 12 timers racerløb kunne Tequila Patron ESM Nissan #22 med Pipo Derani, Johannes van Overbeek og Nicolas Lapierre tage sejren foran Konica Minolta Wayne Taylor Racing Cadillac #10 og Whelen Engineering Cadillac #31.

I GTLM klassen vandt Nick Tandy, Patrick Pilet og Fred Makowiecki i Porsche #911 foran BMW Team RLL #25 og Porsche #912.

Paul Miller Racing Lamborghini #48 med Bryan Sellers, Madison Snow og Corey Lewis vandt GTD klassen, med Scuderia Corsa Ferrari #63 og Mercedes-AMG Team Riley Motorsports #33.

5 biler i både Prototype og GTLM klasserne sluttede på den førendes omgang, mens hele 10 biler var på samme omgang i GTD.

David Heinemeier Hansson og 3GT Racing Lexus #15 sluttede som femmer i GTD klassen, mens Christina Nielsen og resten af Wright Motorsports Porsche #58 holdet sluttede på 6. pladsen i samme klasse.

Jan Magnussen og Corvette Racing #3 sluttede 7’er i GTLM, efter et hav af problemer gennem store dele af løbet.

Det var afslutningen på 66th Annual Mobil 1 Twelwe Hours Of Sebring Presented By Advance Auto Parts.

Næste gang at WeatherTech SportsCar Championship køres, bliver den 14. april på gaderne i Long Beach, Californien. Her er det Prototype og GTLM bilerne som er til start, mens GTD bilerne springer over grundet pladsmangel.

Relaterede nyheder