Mann, Howard og Daly vender tilbage til Indy 500

Når den 102. udgave af Indianapolis 500 bliver kørt til maj, vil tre Indy veteraner forsøge et kvalificere sig til løbet.

Den engelske duo Pippa Mann og Jay Howard stiller op til henholdsvis deres 7. og 4. Indy 500 løb, mens Conor Daly med de nordirske aner skal forsøge at køre sig til sit 5. Indy 500.

De er de officielt 31., 32. og 33. bekræftede kørere til løbet, men det forventes at der står et par stykker mere i kulissen, så der reelt bliver kamp om de 33 pladser på startgridden – noget at der ikke har været de seneste mange sæsoner.

Pippa Mann starter for Dale Coyne Racing, som hun har gjort ved 5 ud af hendes 6 hidtidige Indy 500 starter. Hun kravler stille og roligt længere og længere op på resultatlisterne, og hvis alt går vel, kan hun forhåbentlig køre sig i top 15 for første gang i 2018. Hun får det dog ikke nemt, da hun ikke skal køre andre løb end det ene. Fordelen for hende i år kan være at det nye aerokit på bilerne, gør at alle starter fra nul hvad angår opsætning af bilerne. Og 34 årige Mann er lidt af en oval specialist. Hun bliver holdkammerat med Pietro Fittipaldi, Conor Daly samt Sebastien Bourdais ved løbet.

Pippa Mann
Photo: Indycar.com

Conor Daly har været lidt on-off Indycar kører gennem de seneste 5 sæsoner, men da det endelig lykkedes ham at få to fulde sæsoner hos henholdsvis Dale Coyne Racing og A. J. Foyt Enterprises i 2016 og 2017, så det ud til at han var ved at være fast kører i Verizon IndyCar Series. Men kort tid efter sæsonafslutningen 2017 fik han en kold spand vand i hovedet, hvor teamet annoncerede at han ikke var en del af deres 2018 planer. Dermed stod den 26 årige kører pludselig uden et fast sæde. Derfor har han kæmpet med at få samlet sponsorer nok, samt finde et hold til Indy 500. Heldigvis havde hans gamle hold, Dale Coyne Racing mulighed for at give ham en bil i 2018.

Jay Howard stiller op for Schmidt Peterson Motorsport, ligesom han har gjort ved 2 ud af de 3 tidligere løb. Han skal køre i bil nummer 7, og bliver holdkammerat med Robert Wickens og James Hinchcliffe, samt landsmanden Jack Harvey, som dog kører for satellitholdet Michael Shank Racing with Schmidt Peterson. Han har dog stadig til gode, at se målflaget i det traditionsrige racerløb.

Træningerne til Indy 500 starter den 15. maj, inden at løbet køres den 27. maj.

Relaterede nyheder