Panis Barthez Competition med 4 Le Mans sejre på holdet

Panis Barthez Competition opgraderer for alvor deres European Le Mans Series LMP2 hold til 2018 sæsonen.

Holdet har barberet de svageste led væk, og stiller nu i noget nær den stærkeste form, som det kan lade sig gøre i LMP2.

Timothe Buret er den eneste genganger på det franske hold, som er ført an af den tidligere Formel 1 kører, og vinder, Olivier Panis. Han startede holdet tilbage i 2016 sammen med den tidligere fodboldmålmand, Fabien Barthez. Barthez har hidtil selv kørt i LMP2 bilen, men træder nu til side og lader en anden kører overtage hans plads.

Og det er ikke hr. hvem-som-helst. Det er den tredobbelte Le Mans vinder Julien Canal, der overtager sølv-sædet i bilen, mens den tidligere Formel 1 kører, og Le Mans vinder, Will Stevens bliver 3. mand i bilen.

Julien Canal vandt de tre Le Mans sejre med Larbre Competition i GT1 og GTE Am i 2010, 2011 og 2012. Sidenhen havde han bl.a. 2 sæsoner hos G-Drive Racing, hvor han var på LMP2 podiet på Le Mans i 2015. I 2017 kørte han for Rebellion Racing i FIA WEC, og var med til at køre FIA WEC LMP2 titlen hjem. Da Rebellion Racing skifter op til LMP1 i den kommende Super Sæson, var der ikke længere plads til Canal på holdet, og derfor søger han nu tilbage til ELMS, som han også deltog i tilbage i 2016.

Panis Barthez Competition #23
Photo: JJ Media

Will Stevens fik 19 Formel 1 løb Manor og et enkelt for Caterham, inden at den dør lukkede sig for ham. I stedet søgte han mod sportsvognsløb, hvor han fik prøvet både LMP2 og GT biler i 2016 sæsonen.  Han vandt 24 timers løbet på Le Mans i 2017 med JMW Motorsport i deres Ferrari 488 GTE i GTE Am kategorien, og fulgte op med at hjælpe JMW til ELMS titlen i GTE kategorien. Han fik dog ikke selv æren af at vinde Kørermesterskabet, da han ikke deltog ved alle afdelinger.

Nu har Stevens så sat sigtekornet ind på LMP2, hvor han maksimalt må sidde i bilen i 1 time og 40 minutter, i kraft af at han er Platinkører. Canal og Buret skal deles om de resterende 2 timer og 20 minutter, hvor hver af kørerne blot skal køre 40 minutter, for at være kvalificeret til at modtage point.

Holdet har samtidig annonceret, at det også bliver de samme tre kørere, der skal deltage for holdet ved 24 timers løbet på Le Mans i juni måned.

Men bliv ikke overrasket, hvis du ser den røde og sorte Ligier JS P217 med nummer 23 blande sig helt oppe i toppen af LMP2 feltet i år, ved både ELMS løbene samt på Le Mans.

I de to foregående sæsoner har de også deltaget i LMP3 klassen, men i år bliver der udelukkende fokuseret på LMP2.

Sæsonen starter om 3 uger på Paul Ricard i Sydfrankrig.

Relaterede nyheder