37 biler til FIA WEC sæsonstart

Når den første afdeling af FIA World Endurance Championship køres den 5. maj på Spa Francorchamps, bliver det med 37 startende biler.

Udover de 36 biler, der skal køre hele Super Sæsonen, har G-Drive Racing med deres ORECA 07 – Gibson meldt sig klar til løbet. Roman Rusinov og Jean-Eric Vergne er noteret som de indtil nu to kørere i bilen, og de vil bruge løbet som opvarmning til Le Mans. De kører i forvejen European Le Mans Series i år, men løbet på Spa er altid en god forberedelse til den franske klassiker. Derudover besøger ELMS serien selv den belgiske bane i september.

Der er kommet enkelte småændringer og tilføjelser på startlisten blandt de 36 sædvanlige FIA WEC hold. SMP Racing har bestemt sig for at Stephane Sarrazin skal køre i #17 sammen med Egor Orudzhev og Matevos Isaakyan. De to sidstnævnte kørte sammen i European Le Mans Series i 2017, hvor de bl.a. tog en sejr i LMP2 klassen. Samtidig er Vitaly Petrov og Mikhail Aleshin blevet rykket sammen i #16, efter at de var noteret i hver deres bil, på de første deltagerlister.

DragonSpeed har annonceret at Nathanael Berthon bliver 3. kører i deres LMP2 bil med nummer 31 på siden. Han skal køre sammen med Roberto Gonzalez og Pastor Maldonado. Berthon har shoppet lidt rundt mellem flere forskellige hold i både FIA WEC samt ELMS, men i år er valget faldet på DragonSpeed holdet.

Jackie Chan DC Racing har bekræftet at “Team Malaysia” bliver de faste kørere i #37. Jazeman Jaafar, Weiron Tan og Afiq Ikhwan Yazid kørte sammen i Asian Le Mans Series for holdet, men de opgraderer nu til en fuld FIA WEC sæson sammen. I #38 skal Ho-Pin Tung køre sammen med Gabriel Aubry. Aubry kørte nogle af afdelingerne i Asian LMS, som en del af LMP3 bilen, men nu er den unge, hurtige franskmand blevet opgraderet til en LMP2 bil. Han er lynende hurtig, og kan meget vel gå hen og vise sig at være den næste Thomas Laurent, som holdet, til deres store overraskelse, måtte se smutte til Rebellion Racing og deres LMP1 program.

Aston Martin Racing #95 & CEFC Manor TRS Racing #25
Photo: JJ Media

Ford Chip Ganassi Team UK har bekræftet at de møder op med alle 3 kørere i hver bil på Spa. Det vil sige at Billy Johnson vender tilbage, mens Tony Kanaan får debut på den kuperede belgiske bane. Noget der helt sikkert bliver en øjenåbner for den brasilianske veteran.

Et interessant punkt på deltagerlisten, er at BMW Team MTEK stadig har Augusto Farfus, Antonio Felix da Costa og Alexander Sims som kørerne i #82, mens Martin Tomczyk, Nicky Catsburg og Philipp Eng står ud for #81. Farfus og Eng skal dog også køre DTM den weekend, men der har været snak om at de to hopper i en flyver eller helikopter og tager turen på 300 kilometer fra Hockenheim til Spa. DTM løbet slutter ca 14.30, så de vil stadig kunne nå til Spa og tage et par stints, inden at løbet slutter 19.30. Det bliver dog sværere for Alexander Sims, da han umiddelbart skal køre i WeatherTech SportsCar Championship i Mid-Ohio – så hvordan at holdet lige klarer den, må tiden vise. Det kan evt. også tænkes at BMW er kommet til at sende “standard-listen” til FIA WEC, og så senere ændrer den.

Hos Dempsey-Proton Racing har et par kørere også byttet plads. Matt Campbell er blevet flyttet over i #77 sammen med teamejer Christian Ried, mens deres 3. kører endnu ikke er annonceret. Matteo Cairoli hopper over i #88, hvor han skal køre sammen med Khaled Al Qubaisi og Giorgio Roda. Dermed er Al Qubaisi tilbage i #88, som han havde en hel række af sæsoner i, bl.a. sammen med David Heinemeier Hansson i 2016.

Ellers er alt andet på listen som forventet. Der er dog stadig 6 gange TBA i CEFC TRSM Racing og ByKolles Racing Team bilerne, hvor kun førstekørerne er blevet annonceret indtil videre. Så her forventes nyt i nærmeste fremtid.

6 timers løbet på Spa Francorchamps skal køres fra 3. til 5. maj på Spa Francorchamps i Belgien, ca. 700 kilometer fra den dansk-tyske grænse.

Relaterede nyheder