Magert ADAC Formel 4 felt i 2018

ADAC Formel 4 stiller til start med det mindste felt til dato, i deres nu 4. sæson i Tyskland.

Kun 19 kørere kommer til start gennem hele 2018 sæsonen, hvor der dog også er annonceret besøg fra enkelte andre kørere, på udvalgte weekender.

Sæsonen kommer til at bestå af 6 forskellige hold, hvor Van Amersfoort Racing bliver sæsonens største med 5 biler. US Racing – CHRS stiller til start med 4 biler, mens Prema Powerteam og ADAC Berlin-Brandenburg e.V. – også kendt som de lyserøde Mücke Motorsport biler – stiller op med 3 biler hver. Neuhauser Racing og det helt nye KDC Racing kommer med 2 biler hver.

Dermed siger serien farvel til Motopark, Lechner Racing og Team Piro Sport Interdental, og dykker fra omkring 25 deltagere til under 20.

Det er kun to et halvt år siden, hvor serien annoncerede interesse fra over 45 biler, og serien derved indførte et specielt kvalifikationsheat, da der kun var plads til 35 biler på startgridden. Da 2016 kom i gang, var der dog under 40 biler til start, og sidst på sæsonen var der “start-garanti” til alle kørere. Dermed blev det specielle kvalifikationssystem fjernet igen til 2017 sæsonen, men om det er den, der har jaget kørerne væk, da der var risiko for kørerne til ikke at komme til start i et rigtigt pointgivende heat, skal vi lade være usagt. Men der er sket et eller andet dramatisk, som har gjort at feltet er halveret på halvanden sæson.

ADAC Formel 4, Lausitzring 2017
Photo: Gruppe C Photography

Kigger vi på startlisten, så er top-3 i 2017 skiftet videre. Lirim Zendeli sluttede på 4. pladsen sidste år, og han starter sin 3. sæson i ADAC Formel 4, men efter to sæsoner hos Mücke, skal han nu køre for US Racing- CHRS.

Danske Frederik Vesti ser ud til at være den førsteudfordrer hos Van Amersfoort Racing, hvor han kører sin anden sæson. Han snuppede allerede en sejr i debutsæsonen, og sluttede på en generel 7. plads i Mesterskabet.

Zendeli og Vesti er de eneste to kørere fra top-15 i sidste års mesterskab, mens alle andre kørere er skiftet videre til andre klasser.

Der er dog rig mulighed for at nogle af de nye kørere kan overraske, og pludselig kan blande sig i mesterskabskampen, for hold som Prema Powerteam plejer også at kunne være med helt i toppen, selvom de stiller med 3 forholdsvis erfarende kørere. De har dog Enzo Fittipaldi på holdet, som ved hans gæsteoptræden på Nürburgring 2017 allerede kørte sig på det generelle podie. Så der bestemt krummer i den knægt.

Det er ikke fordi kørernes karrierer går i stå efter ADAC Formel 4. Mange kørere med baggrund i klassen er skiftet til ADAC GT Masters eller Formel 3, men med kun 3 år på bagen, er der ikke nogen af kørerne som har nærmet sig Formel 1 endnu.

Serien får den store ære at køre to afdelinger sammen med DTM serien på Hockenheim og Lausitzring, og så får kørerne den unikke mulighed at vise sig frem for Formel 1 teamchefer på Hockenheim i juli måned, hvor de skal være supportklasse for Formel 1. De resterende fire afdelinger køres sammen med ADAC GT Masters.

Serien kører test i denne uge på Oschersleben, hvor alle kørerne er til stede, forud for sæsonen på samme bane om små 3 uger.

Hele ADAC Formel 4 2018 kalenderen er som følger:

Oschersleben (med ADAC GT Masters) 13.-15. april

Hockenheim (med DTM) 4.-6. maj

Lausitzring (med DTM) 18.-20. maj

Red Bull Ring (med ADAC GT Masters) 8.-10. juni

Hockenheim (med Formel 1) 20.-22. juli

Nürburgring (med ADAC GT Masters) 3.-5. august

Hockenheim (med ADAC GT Masters) 21.-23. september

Relaterede nyheder