Duqueine Engineering melder sig klar til European Le Mans Series med et rent fransk hold.

Pierre Ragues, Nelson Panciatici og Nicolas Jamin bliver de tre hurtige kørere på teamets nye ORECA 07 Gibson LMP2 bil.

Holdet kørte også ELMS i de to foregående sæsoner, hvor de har deltaget med hele to LMP3 biler. Fokus bliver nu rykket over på LMP2, hvor de med denne kørerlineup har mulighed for at deltage helt oppe i toppen af feltet.

Gennem vinteren har de fået hjælp fra både ORECA samt Signatech Alpine, der har erfaring med bilen fra sidste år. Både Panciatici og Ragues har også kørt for Signatech Alpine holdet, men indgår ikke i deres 2018 planer.

Nelson Panciatici har seks Le Mans løb bag sig, hvor han er sluttet på podiet to gange. Tre af de seks løb blev kørt med Ragues som medkører. Panciatici har en baggrund i formelbiler, inden at han kom i sportsvogne i 2012. Med både Formel Renault 3.5 og GP2 sæder, har han konkurreret på niveauet lige under Formel 1, men det lykkedes ham aldrig at tage springet op i kongeklassen.

Duqeine Engineering line-up 2018
Graphics: Duqueine Engineering

Pierre Ragues har deltaget i det kendte 24 timers løb hele 11 gange, og har ligesom Panciatici sluttet på podiet to gange. Ragues har modsat Panciatici ikke kun holdt sig til LMP2 bilerne, men har også deltaget i LMP1 og GTE Am kategorierne. Panciatici og Ragues vandt ELMS titlen tilbage i 2013, hvor de to vandt LMP2 titlen for Signatech Alpine holdet.

Nicolas Jamin er holdets unge talent. Den 22 årige racerkører har haft 4 sæsoner i USA, hvor han har kørt formelbiler. I 2015 vandt han U.S. F2000 National Championship, mens han sluttede 3’er i Pro Mazda Championship året efter. Sidste år kørte han Indy Lights, men på trods af 3 sejre, sluttede han kun på 7. pladsen i mesterskabet. Han begyndte dog også at flirte lidt med sportsvogne, hvor han deltog i IMSA Prototype Challenge i en LMP3 bil. Den debut gik så forrygende, at han vandt begge løb i debutweekenden.

European Le Mans Series starter sæsonen om to uger, når året første afdeling skal køres på Paul Ricard banen i Sydfrankrig.