G-Drive Racing med ny line-up ved 1. afdeling

G-Drive Racing kommer til start med en helt ny kørersammensætning, når den første afdeling af European Le Mans Series 2018 køres.

Roman Rusinov er fortsat omdrejningspunktet i teamet, men i stedet for det, der blev offentliggjort ved præsentationen af startlisten tilbage i februar, bliver det med Alexandre Imperatori og Andrea Pizzitola som medkørere – i hvert fald ved åbningsløbet.

Imperatori har erfaring fra bl.a. LMP1 hos Rebellion Racing, hvor han kørte indtil for et par år siden.

Andrea Pizzitola har været en del af Algarve Pro Racing de seneste par sæsoner i ELMS, men sølvkøreren får nu chancen hos G-Drive Racing.

Da den oprindelige line-up blev offentliggjort tilbage i februar, gav det en del undren hos mange i sporten. Kombinationen af Roman Rusinov, Matthieu Vaxiviere og Jean-Eric Vergne ville nemlig bliver en Guld/Guld/Platin sammensætning, hvilket ikke er tilladt i LMP2. Rimelig hurtigt stod det klart at ACO ikke ville tillade det, og dermed blev Vaxiviere pillet ud af bilen igen, mens jagten gik ind på en sølvkører.

G-Drive Racing #26
Photo: JJ Media

Jean-Eric Vergne er ikke en del af kørerlineup’en på Paul Ricard, da han har datosammenfald med Formel E løbet i Rom. Det køres samme lørdag som Paul Ricard ELMS løbet, så der har det ikke været muligt at kombinere de to. Meldingen fra holdet er dog at Vergne er i bilen fra Spa Francorchamps (FIA WEC gæsteoptræden) og fremad.

De har ikke sat navn på hvem der skal være 3. kører på Spa samt på 24 timers løbet på Le Mans, men hvis Pizzitola gør det godt som sølvkører ved åbningsløbet, er det ikke usandsynligt, at han bliver i sædet sæsonen ud.

Der er dog historisk set gået noget svingdør i den hos G-Drive Racing. Siden holdet startede i 2012 har 18 kørere delt bil med Roman Rusinov. Dertil kommer de hold som har kørt med den orange bemaling, hvor Rusinov ikke selv har sat i bilen – og så kommer der altså lige 12 kørere mere oveni.

Den første afdeling af European Le Mans Series skal køres den 15. april på Paul Ricard.

Relaterede nyheder