Spansk hold med franske kørere

Spanske Racing Engineering stiller op med en hel fransk kørersammensætning i den kommende European Le Mans Series sæson.

Efter 13 sæsoner i GP2 og Formel 2 serierne, har de i år valgt at satte på sportsvogne.

Olivier Pla bliver den mest erfarende kører på holdet. Den 36 årige kører er i øjeblikket fabrikskører hos Ford i deres GT program, men har også haft forbindelser til Onroak, hvor han bl.a. har været med til at udvikle Ligier og Morgen LMP2 racerne. Derfor er det lidt overraskende at det er en ORECA 07 Gibson,som han nu skal styre rundt.

Paul Petit, Norman Nato & Olivier Pla
Photo: Racing Engineering

Norman Nato er allerede kendt af holdet, da han i 2016 kørte GP2 for holdet. Nato havde dog allerede kørt en masse formelbiler inden da. Det blev til to sæsoner i Formel Renault 3.5, inden at han fik to sæsoner i GP2. Han var bl.a. holdkammerat med nu Formel 1 kører Kevin Magnussen i 3.5 serien hos DAMS holdet i 2013, da danskeren vandt mesterskabet. Sportsvogne bliver dermed en helt ny opgave for den 25 årige racerkører.

Paul Petit er på trods af sin blot 24 år allerede vandt til at køre sportsvogne. Han fik debutten for Graff i LMP3 klassen i ELMS 2016, og blev opgraderet til deres LMP2 bil i 2017. Her sluttede han 2’er i LMP3 mesterskabet, med 4 ud af 6 mulige podiepladser, heriblandt to klassesejre, mens han var med til at køre to LMP2 podiepladser hjem i 2017.

Om præcis en uge er alle ELMS bilerne på banen til test på Paul Ricard, inden at sæsones første løb køres senere på ugen.

Relaterede nyheder