Kæmpe ELMS felt på Paul Ricard

Der bliver virkelig kamp om asfalten, når den første afdeling af European Le Mans Series skal køres næste weekend på Paul Ricard.

45 biler stiller til start på den 5.791 kilometer lange sydfranske racerbane, hvilket er 4 mere end hvad der står på deltagerlisten for hele sæsonen.

Deltagerantallet er faktisk så stort, at der ikke er garager nok på banen, så nogle af holdene må deles om samme garage. Der findes nemlig kun 34 garager til holdene, så 11 garager bliver dobbelt besatte. Der skulle dog forhåbentlig ikke blive alt for meget tumult, da det næsten udelukkende er hold som stiller til start med to biler, som skal rykke lidt tættere sammen. Det bliver dog interessant at se Box 5A, hvor Gulf Racing #86 i deres Porsche skal deles om pladsen med Spirit of Race Ferrari #54.

Netop #86 og #54 er to af de ekstra biler, som stiller op ved dette løb. Normalvis deltager de i FIA World Endurance Championship, men da de har testdag på samme bane i den kommende weekend, udnytter de muligheden for at blive på banen, og få noget ekstra løbstræning under hjulene.

De to andre ekstra FIA WEC deltagere skal findes i LMP2 klassen, hvor TDS Racing udnytter muligheden for at få deres normale #28’er givet lidt ekstra kilometer. ELMS weekenden kommer de dog til at køre som #33.

Spirit of Race Ferrari #51 & United Autosports #2
Photo: JJ Media

Signatech Alpine #36 er det andet hold, der udnytter muligheden. Her bliver det dog kun som et tomands hold med Andre Negrao og Pierre Thiriet, da Nicolas Lapierre allerede er ansat på fuld tid i ELMS hos DragonSpeed #21.

Dermed kommer hele 19 LMP2 biler, 18 LMP3 biler og 8 GTE biler til start.

Samtidig er det også blevet offentliggjort at det bliver Bruno Senna, der skal erstatte Filipe Albuerquerque i United Autosports #22. Albuerquerque har et datosammenfald med IMSA løbet i Long Beach, og kan derfor ikke køre ELMS løbet sammen med Phil Hanson.

SMP Racing #35 stiller igen op med de to unge løver i form af Egor Orudzhev og Matevos Isaakyan. De to vandt en enkelt afdeling af ELMS sidste år. I år får de dog følgeskab af Victor Sheitar, der kommer til at udgøre Sølv delen af Dallara P217 – Gibson bilen.

Set med danske briller, har vi 3 danske deltagere i feltet. Dennis Andersen og Anders Fjordbach deltager igen for det danske hold High Class Racing #49 i deres Dallara LMP2 bil, mens Christian Stubbe Olsen kører for Ecurie Ecosse / Nielsen #79 i LMP3 kategorien.

Løbet køres den 15. april klokken 12.00.

Relaterede nyheder