Sebring 2019 ændres

Når de fælles IMSA og FIA World Endurance Championship løb skal køres på Sebring i marts 2019, bliver det med ændringer i forhold til det oprindeligt annoncerede.

12 timers løbet på Sebring i IMSA WeatherTech SportsCar Championship køres fortsat lørdag, som vi kender det fra de tidligere år.

Da FIA WEC løbet blev annonceret i september 2017, blev der meldt ud at løbes skulle starte to timer efter IMSA løbet var sluttet, hvorefter FIA WEC selv skulle køre et 12 timers løb. Det blev herefter ændret til 1500 miles, som også ville passe med omkring 12 timers racerløb.

I dag har IMSA og FIA WEC sendt en samlet pressemeddelelse ud, hvor de forklarer at der kommer nogle mindre ændringer til dette.

Sebring 2017
Photo Courtesy of IMSA / Richard Dole

Ugen starter onsdag den 13. marts, hvorefter kulminationen på FIA WEC ugen bliver fredag eftermiddag til sendt om aftenen. Løbet bliver på 1000 miles eller 8 timer, hvad end der først indtræffer.

Dette gør at hele ugen bliver bedre for både fans og medierne. Der var mange kritiske røster, da 24 timers racerløb i træk, med kun en kort afbrydelse halvvejs, ville gøre det næsten umuligt at dække for journalisterne, med mindre at der blev doblet op på alle poster. Det samme ville gælde for marshals og tv-producerne. Dermed er dette en rigtig god løsning, der gør at FIA WEC bliver en del af den store IMSA event, og derved får en masse øjne og øre på sig.

Det giver også muligheden for kørere og hold til at kunne deltage i begge løb, hvis de skulle have interesse i det. Det bliver dog nok primært kørerne, som kan dobbeltjobbe, da de 12 timer på Sebring normalvis bliver betegnet for ligeså hårdt som 24 timers løbet på Le Mans.

FIA WEC 2018/19 sæsonen starter den 5. maj på Spa Francorchamps, inden at Le Mans, Silverstone, Fuji, Shanghai, Sebring, Spa Francorchamps samt Le Mans skal besøges, for at finde Verdensmestrene i Super Sæsonen.

Relaterede nyheder