Oval løb i mørket

Årets andet Verizon IndyCar Series løb blev kørt på ovalen ISM Raceway, den tidligere Phoenix Raceway.

Løbet blev startet lige omkring solnedgang, så banen ville ændre karakter under samtlige 250 omgange.

Sebastien Bourdais havde taget Pole Position foran Simon Pagenaud og Will Power, mens Alexander Rossi og James Hinchcliffe fik sneget sig ind foran oval-debutanten Robert Wickens, der endnu en gang overraskede alt og alle med sin fart.

Pulsen steg lidt ekstra hos polemanden, da han stallede på vej ud af pitten, og måtte have hjælp til at få bilen startet igen. Heldigvis fik de klaret det i tide, så Bourdais kunne vende tilbage til forreste startposition.

Ryan Hunter-Reay var lynende hurtig fra det grønne flag, og tog den høje linje rundt i sving 1 og 2. Det gav ham to placeringer med det samme, og han rykkede op på 6. pladsen.

Sebastien Bourdais, Simon Pagenaud etc
Photo: Indycar.com/Chris Owens

Rossi og Power byttede også plads tidligt i løbet, men herefter fandt løbet ind i en rytme, hvor der først begyndte at ske ting og sager, da de første skulle overhales med en omgang.

Der skulle gå 41 omgange inden at det gule flag kom ud første gang. Det var Pietro Fittipaldi som snittede muren på vej ud af Sving 4, hvor han kom ud af sporet, og dermed endte i muren. Der var heldigvis ikke de store skader på bilen, men nok til at han måtte udgå.

Den første gulflagsperiode betød også at alle dykkede i pitten til deres første pitstop. Da Sebastien Bourdais drejede ind i sin pitbox, ramte han den ene af sine mekanikere, men heldigvis ikke være end at han kunne rejse sig igen, og skifte hjulet på bilen som planlagt. Det samme skete for Alexander Rossi, der også skred ud på betonen på pitlane. Men heldigvis undgik vi også her personskade. Begge kørere fik dog en Drive-through straf for forseelserne.

Pietro Fittipaldi & Kyle Kaiser
Photo: Indycar.com/Joe Skibinski

Simon Pagenaud havde problemer med en af hjulmøtrikkerne, så det kostede ham noget ekstra tid, så han faldt langt tilbage i feltet.

Det betød at Will Power havde fået føringen i løbet skænket på et sølvfad, mens Josef Newgarden kom op på andenpladsen, foran Robert Wickens.

Endnu en lang grønt flags periode kom herefter, og her kravlede Ryan Hunter-Reay stille og roligt op igennem feltet igen. Fra P6 efter den første pitstop runde, til P4 få omgange efter.

Den anden pitstop runde blev foretaget under grønt flag, så der ikke var helt så meget kø og panik i pitten.

Matheus Leist kom afsted fra sin pit uden baghjulet spændt fast, hvilket mekanikeren gjorde opmærksom på med det samme. Der var han dog kørt afsted, men han kom ikke ret langt inden at hele hjulet forlod bilen. Heldigvis blev ingen ramt af det løse dæk, og mekanikerne måtte slæbe bilen tilbage, og få et nyt hjul monteret.

Ed Jones
Photo: Indycar.com/Chris Owens

James Hinchcliffe havde overtaget føringen af løbet foran holdkammerat Robert Wickens, mens Ryan Hunter-Reay beholdt 3. pladsen. De to Penske kørere Will Power og Josef Newgarden røg helt ned på 5. og 6. pladserne.

På omgang nummer 149 tog Wickens føringen fra holdkammerat Hinchcliffe, da den sidstnævnte blev blokeret af Gabby Chaves, og derved mistede en del fart.

Fem omgange senere var Will Power i problemer, da han ramte muren, efter han lige var blevet overhalet af Alexander Rossi, og kom lidt for højt op i sporet og derved ud i alt skidtet. Problemet med banen var at der udelukkende var et spor rundt på hele banen, og ligeså snart at man kom uden for det, kunne man nemt ende i muren. Løbsledelsen valgte dog at lade løbet køre videre under grønt flag, da der ikke var nogle vragdele, og Power selv kunne køre bilen i pitten.

Robert Wickens
Photo: Indycar.com/Chris Jones

176 omgange inde i løbet snittede Kyle Kaiser muren, men fik bilen kørt tilbage til pitten, så vi igen undgik gult flag.

Da dagens sidste pitstop runde startede, var Josef Newgarden den første i førergruppen som pittede. Det gav ham fordelen, der sendte ham i front af feltet, efter alle konkurrenterne også havde pittet.

Hunter-Reay overhalede holdkammerat Rossi med en aggressiv manøvre, og kunne dermed indtage 5. pladsen.

Løbet så ud til at kunne have kørt grønt til målflaget, men med 22 omgange tilbage, endte Ed Jones i muren. Han skulle overhale Spencer Pigot med en omgang, men kom selv op i dækfnulleret og endte i muren. Dermed forduftede en potentiel podieplads for den unge Chip Ganassi Racing kører.

Josef Newgarden
Photo: Indycar.com/Joe Skibinski

En hel række kørere valgte at pitte, heriblandt Josef Newgarden. Robert Wickens, James Hinchcliffe og Alexander Rossi valgte at blive ude på banen, og blive på de gamle dæk. Newgarden var den første mand på nye dæk på P4.

Løbet blev genstartet med 7 omgange tilbage.

Det blev en vild genstart, hvor der var store fartforskelle på de nye og gamle dæk. Newgarden overhalede de to første kørere udenom i Sving 1, og gik herefter på jagt efter Wickens. 3 omgange senere lykkedes det Newgarden at snuppe føringen tilbage. Wickens kæmpede dog alt hvad han kunne, men kunne intet stille op mod de nye dæk.

Hinchcliffe havde også et helt tog bag sig, hvor Ed Carpenter udfordrede ham, mens Carpenter selv var under pres fra Tony Kanaan.

Men det var Josef Newgarden der vandt løbet i suveræn stil foran Robert Wickens og Alexander Rossi.

Efter dagens sejr er Team Penske blot to sejre fra at tage Indycar sejr nummer 200 gennem alle årene. En imponerende statistik fra Kaptajnen og hans hold.

Efter dagens løb havde Josef Newgarden overtaget føringen i Verizon IndyCar Series, med Alexander Rossi, Sebastian Bourdais og Graham Rahal på de efterfølgende pladser.

Bilerne er allerede tilbage på banen næste weekend, hvor Toyota Grand Prix of Long Beach bliver kørt på den klassiske bybane.

Relaterede nyheder