Lotteri i Long Beach

Årets 3. afdeling af WeatherTech SportsCar Championship blev kørt i Long Beach, og den snævre bybane gjorde de 100 minutters racerløb til noget af et lotteri.

Juan Pablo Montoya havde taget Pole Position for Acura Team Penske #6 foran Whelen Engineering Cadillac #31 og Mazda Team Joest #55, mens Joey Hand i Ford Chip Ganassi Racing #66 havde snuppet Pole Position i GTLM foran Porsche #912 og #911.

Jan Magnussen var den eneste dansker på banen denne weekend, og han kvalificerede sin Corvette Racing #3 ind på fjerdepladsen i GTLM.

Der var ikke nogen GTD klasse denne weekend grundet en kombination af pladsmangel i paddock området, men også fordi banen er så speciel, at det ville være uklogt at have alt for mange ikke-professionelle kørere på banen.

Acura Team Penske #7
Photo Courtesy of IMSA / Richard Dole

Da starten gik var der problemer allerede i sving 2, ved springvandet. Misha Goikhberg i JDC-Miller Motorsport #99 og Kyle Masson i Performance Tech Motorsports #38 kom i kontakt med hinanden, hvilket knækkede hjulophænget på #38. Det gjorde også at den ikke kunne køre videre ude på banen, og der måtte Safety Car på banen.

Der var også panik i GTLM feltet, hvor Porsche #911 kørte op i bagenden på Ford Chip Ganassi Racing #66. Begge biler kunne dog forsætte ude på banen, og krævede ikke reparationer i første omgang. Stillingen i GTLM havde dog skiftet lidt rundt, så Porsche #911 med Laurens Vanthoor førte foran Joey Hand i Ford Chip Ganassi Racing #66 og Jan Magnussen i Corvette #3, mens Porsche #912 med Patrick Pilet var faldet tilbage på 4. pladsen.

I front af feltet gik Filipe Nasr med det samme til angreb på Montoya, men det lykkedes ham ikke at komme forbi. Helio Castroneves i Acura Team Penske #7 var kommet op på 3. pladsen i Prototype klassen, da han havde overrumplet Harry Tincknell i Mazda Team Joest #55.

Connor De Phillippi i BMW Team RLL #25 var den første bil til at lave et pitstop, og skifte over til Alexander Sims.

Ford Chip Ganassi Racing #66 & #67
Photo Courtesy of IMSA / Richard Dole

JDC-Miller Motorsports #85 havde udbremset sig selv i Sving 1, og måtte herefter forsøge at få bilen vendt rundt, hvilket ikke lykkedes for Robert Alon.

Felipe Nasr udbremsede Juan Pablo Montoya på vej ind i Sving 9, lige inden at løbet blev afbrudt af en Safety Car periode, for at få Alons bil af vejen.

Alle bilerne udnyttede chancen for at køre i pit, hvor kun BMW Team RLL #25 blev ude på banen, da de jo netop lige havde haft deres pitstop.

Det gav visse forskydelser i feltet, hvor #31 stadig førte an i Prototype klassen, med #6 som 2’er og #55. i GTLM var #25 rykket i front, foran #3 og #912.

Da løbet skulle genstartes, kom Corvette Racing #3 rigtig dårligt ud af sidste sving og tabte en masse positioner. Det gjorde at søsterbilen #4 rykkede op på tredjepladsen i GTLM.

I Prototype klassen var Ricky Taylor i Acura #7 smuttet forbi Jonathan Bomarito i Mazda Team Joest #55.

Tequila Patron ESM #2 & Acura Team Penske #7 & Konica Minolta Cadillac #10 & Mazda Team Joest
Photo Courtesy of IMSA / Richard Dole

Earl Bamber i #912 og Alexander Sims i #25 havde en hård duel ned af start/mål langsiden, hvilket fortsatte igennem Sving 1, 2 og 3, inden at de to havde fået byttet positioner. Det var dog først efter at de også havde byttet lidt klistermærker, men det var et tæt og fair racerløb.

Acura Team Penske #7 kom under hårdt pres fra Filipe Albuerquerque i Mustang Sampling Cadillac #5.

De to Mazda Team Joest biler var de første til at tage deres andet pitstop.

Alt i mens var der vild kamp i GTLM, hvor Corvette #4 gik til angreb på BMW #25. Samtidig ville Ford #66 også overhale, så de tre biler kørte siden om side ned af baglangsiden. De gik også fint indtil næste sving, hvor #25 desværre ikke kunne holde bilen på banen og snittede betonmuren. Det ødelagde forhjulsophænget på BMW M8 GTE raceren, hvilket satte en stopper for deres løb. Heldigvis fik Alexander Sims bilen kørt bilen tilbage til pitten, så vi undgik en ny SC periode.

Efter Mazda Team Joest havde udført deres pitstops, valgte alle andre Prototype biler også at tage deres. Ingen andre ville risikere at havne på den forkerte siden af en SC periode. Mustang Sampling Cadillac #5 blev den helt store vinder, da de kom ud i front af løbet, foran Tequila Patron ESM #2 og Acura Team Penske #7.

Corvette Racing #4
Photo Courtesy of IMSA / Michael L. Levitt

AFS/PR1 Mathiasen Motorsports #52 snittede også muren, da de skulle overhales af Whelen Engineering Cadillac #31. Der var ikke kontakt mellem de to biler, men kontakten med muren, gjorde at #52 måtte i pit og få en ny snude på bilen.

Med 28 minutter tilbage af løbet kom der Full Course Caution, da en del af Porsche #911’s front var knækket af, og lå ude midt på langsiden. Skaden skete tidligere i løbet, da den havde kontakt med Whelen Engineering Cadillac #31.

Heldigvis blev banen hurtigt renset, så løbet kunne fortsætte.

Porsche #912 fik et problem med hjulophænget umiddelbart efter genstarten af løbet. Under nedbremsningerne slingrede Earl Bamber fra side til side, med tyk røg ud af hjulet.

Dermed overtog Corvette Racing #4 føringen af løbet, og kort tid efter gik Ford Chip Ganassi Racing #66 og #67 i krig med hinanden – en krig som #67 vandt. De havde dog et stort hul op til #4. Alt i mens forsøgte Corvette Racing #3 at true de to Ford biler, alt imens Antonio Garcia selv blev presset af BMW #24.

Acura Team Penske #7 gik til angreb på Tequila Patron ESM #2, men endte i stedet med at tabe en position til Konica Minolta Cadillac #10. Ricky Taylor i #7 ville dog ikke køre bag lillebror Jordan i #10, så han dykkede indenom i Sving 1 igen. Omgangen efter vandt Jordan dog nedbremsningsduellen, og rykkede op på 3. pladsen.

Ricky så ud til at have overkørt dækkene, da han pludselig kom under pres fra Mazda Team Joest #77. Acura Team Penske #6 kom dog snigende bagfra, og lå Mazda’en under pres.

Mustang Sampling Cadillac #5
Photo Courtesy of IMSA / Perry Nelson

De to Ford Chip Ganassi Racing holdkammerater var ikke færdige med hinanden, og de to kæmpede helt til målflaget.

Der skete dog ikke yderligere ændringer i løbet, som Mustang Sampling Cadillac #5 med Filipe Albuerquerque og Joao Barbosa vandt foran Tequila Patron Extreme Speed Motorsports #2 og Konica Minolta Cadillac #10 .

I GTLM klassen vandt Corvette Racing #4 med Oliver Gavin og Tommy Milner foran Ford Chip Ganassi #67 og #66.

Jan Magnussen og Antonio Garcia i Corvette Racing #3 sluttede løbet på 4. pladsen.

Mustang Sampling Cadillac #5 fører Prototype Mesterskabet foran Whelen Engineering #31 og CORE Autosport #54.

I GTLM klassen fører Ford Chip Ganassi Racing #67, Corvette Racing #4 og Ford Chip Ganassi Racing #66.

Det næste løb skal køres om 3 uger, når WeatherTech SportsCar Championship besøger Mid-Ohio Sports Car Course, hvor alle 3 klasser er tilbage på banen sammen igen.

Relaterede nyheder