Søndagsløb med lidt mere tænding

Mens Åbningsløbet i ADAC GT Masters blev kørt i strålende solskin, blev søndagens løb kørt under et tæt skydække på Oschersleben banen.

Lamborghini holdt på Pole Position med GRT Grasser Racing Team #82 foran ORANGE1 by GRT Grasser #63 og Phoenix Racing Audi #6.

Dermed var der oprejsning til GRT Grasser Racing Team, som havde fået alle 3 biler diskvalificeret i lørdagens løb, og dermed også mistede en podieplads.

Man skulle langt ned på listen for at finde feltets to danskere. Nicolai Sylvest havde desværre kun kvalificeret Team Zakspeed BKK Mobil Oil Racing #20 ind på 16. pladsen, mens Timo Scheider fik kørt BMW Team Schnitzer #42 ind på 32. pladsen, som han og Mikkel Jensen skulle prøve at forbedre i løbet.

Ligesom i gårsdagens løb blev der kørt en ekstra opvarmningsomgang. Den var dog lige ved at snyde kørerne midt i feltet, der gik noget aggressivt på gassen ud af sidste sving. Heldigvis kom det ikke til kollision mellem nogle af bilerne, som ellers kunne have givet en ordentlig dyr skrotdynge ude midt på banen.

Race 2 start
Photo: Gruppe C Photography

Da starten gik, spandt Frank Stippler i Team ISR Audi #33 rundt efter kontakt langt nede i feltet. Han kom i en Audi sandwich mellem Markus Winkelhock og Christopher Mies, hvilket punkterede hans bagdæk med det samme.

På anden omgang endte Montaplast by Land-Motorsport Audi #28 i gruset, på helt egen hånd. Det udløste en Safety Car, for at få ham trukket ud af gruset igen. Han tabte bare bagenden i det ultrahurtige sving 5, og var heldig at bilen beholdt alle 4 hjul nedad.

Heldigvis blev banen hurtigt ryddet, så bilerne kunne komme i gang med racerløb igen.

Det lykkedes Luca Ludwig i HB Racing Ferrari #7 at komme forbi Jake Dennis i Phoenix Racing Audi #6. #6 faldt som en sten tilbage gennem feltet, da han to sving senere kom i kontakt Car Collection Motorsport Mercedes #8. Det kostede en punktering, og dermed røg Dennis tilbage som allersidste mand i feltet.

Ligesom i gårsdagens løb skulle man hen til pitstoppene, for at der kom lidt action igennem feltet.

Team Zakspeed BKK Mobil Oil Racing #20
Photo: Gruppe C Photography

Der skete dog ikke nogle forskydelser i top 3, mens Precote Herberth Motorsport Porsche #99 blev den helt store vinder, som hoppede fra 9. pladsen til 4. pladsen i forbindelse med pitstoppene.

Callaway Corvette #1 blev den helt store taber, da Marvin Kirchhöfer ikke kunne få bilen startet, efter at han havde overtaget bilen. Det tog alt for langt tid, inden bilen blev startet, hvilket sendte dem langt ud af pointene.

GRT Grasser Racing Team Lamborghini #19 og BWT Mücke Motorsport Audi #26 fik begge en drive-through straf på grund af deres pitstop havde været for hurtigere, men begge biler var i forvejen ude af pointene.

Der var også kontakt mellem YACO Racing Audi #50 og EFP by TECE Audi #11, hvor den sidstnævnte røg en tur igennem gruset. Det gav en straf på 10 startpladser til det næste løb som Philip Geipel i #50 skal deltage i. Så lærte han formentlig at holde sin forkofanger for sig selv.

Callaway Competition Corvette #1
Photo: Gruppe C Photography

Nicolai Sylvest havde fået kørt Team Zakspeed BKK Mobil Oil Racing #20 helt op på 11. pladsen i første halvdel af løbet, og mens holdkammerat Kim-Luis Schramm lå på 10. pladsen i løbet, blev han ramt af Indy Dontje i MANN-FILTER Team HTP Motorsport Mercedes #48, hvilket sendte #20 langt ind i gruset. Dermed forduftede sæsonens første mulige point bare i en støvsky. Dontje fik en Drive-through straf for forseelsen, men det gav ikke Sylvest/Schramm pointene tilbage.

Det endte med at sende Safety Car på banen med blot 5 minutter tilbage af løbet, og det gav kun en enkelt omgangs racerløb, efter at den havde forladt banen igen.

Dermed blev det en lidt flad afslutning på et løb, der i forvejen ikke havde givet alt for meget action.

Mirko Bortolotti og Andrea Caldarelli i ORANGE1 by GRT Grasser Lamborghini #63 vandt løbet foran GRT Grasser Racing Team Lambo #82 og HB Racing Ferrari #7.

I mesterskabet ligger Philip Ellis, Max Hofer, Mirko Bortolotti og Andrea Caldarelli allesammen med 25 point, mens Mathieu Jaminet og Robert Renauer på andenpladsen med 22 point.

Om 14 dage er ADAC GT Masters på banen igen, når 3. og 4. løb skal køres i tjekkiske Most.

Relaterede nyheder