Ekström får afskedsløb

Mattias Ekström får et afskedsløb i DTM, når Åbningsløbet køres på Hockenheim den 5. og 6. maj.

Den snart 40 årige svensker annoncerede, at hans 17 år lange DTM karriere var slut efter 2017 sæsonen, og han i stedet ville fokusere på FIA World Rallycross Championship, hvor han vandt VM titlerne i 2016 både som kører men også som holdejer.

Audi Sport har dog valgt at give ham en afskedsweekend i DTM, ligesom man så dengang at Tom Kristensen stoppede som permanent kører i klassen tilbage i 2010. Dengang kørte han med en speciel bemaling den sidste weekend, og Eki får nu samme afsked.

Dermed indsætter Audi Sport en 7. Audi RS5 DTM til dette ene løb.

Mattias Ekström Audi RS5 DTM 2018
Photo: Audi Sport

Ekström har indtil videre kørt 23 sejre, 20 Pole Positions og mere end 1200 point ind på kontoen i DTM.

På den ene side er det flot at se Audi Sport, giver sig selv al den ekstra besvær med en ekstra bil.

Men vi kan heller ikke lade være med at tænke den tanke – hvad nu hvis han pludselig er bedste Audi kører efter Åbningsweekenden? Hvad nu hvis han fører løbet lige foran Mike Rockenfeller, Jamie Green eller Rene Rast – skal han så give pladsen, da de har mere brug for pointene?

Så selv om det er en flot gestus, kan det ende med at give bagslag. Men lad os håbe at alt forløber perfekt, og at det bliver en rigtig flot afsked med den succesrige svenske racerkører.

Audi Sport stiller til start gennem hele sæsonen med den forsvarende DTM Mester Rene Rast, Mike Rockenfeller, Jamie Green, Nico Müller, Loic Duval og Robin Frijns.

Relaterede nyheder