Electric GT spøger stadig

I 2016 begyndte Electric GT serien at spøge, og efter en masse pressemeddelelser og kørerannonceringer, blev der meget stille omkring serien.

Nu er der så kommet et lille livstegn fra dem igen.

Løbsserien planlægger to sprintløb hver weekend, hvor en modificeret Tesla P100D skal bruges.

Den nyeste melding er at serien starter på Jerez i Spanien den 3. og 4. november 2018, hvorefter 9 andre baner skal besøges i løbet af 2019.

Serien har levet et omtumlet liv, hvor det først blev annonceret at Tesla P85D modellen skulle bruges, og det har også været den model at samtlige testkørsler indtil nu er blevet foretaget i. Men kort tid efter blev planerne ændret til at det i stedet er den mere kraftfulde P100D model som skal bruges.

Photo: Electric GT Championship

Serien var planlagt til at starte foråret 2017, men datoerne blev stille og roligt skubbet. Der var en stor præsentation af serien i forbindelse med Autosport Show 2017 i Birmingham, hvor racerbilen blev vist frem.

Det blev annonceret at der ville være 20 biler til start, som skulle drives af 10 hold, men indtil videre er der ikke blevet annonceret nogle deltagende hold.

Serien blev annonceret ca. 10 måneder inden ABB FIA Formula E Championship annoncerede Jaguar I-Pace ETrophy, der skal køre sprintløb i forbindelse med Formel E weekenderne, for at få mere ræs proppet ind i tidsplanen, hvor Formel E aktuelt er det eneste på programmet, udover nogle demonstration af Robo-race, som er de førerløse racerbiler, der kører rundt på banen.

Det bliver spændende at se, når Electric GT kommer på banen til november, eller om serien endnu en gang bliver udskudt.

Relaterede nyheder