Jenson Button ny SMP Racing kører, misser Spa

Jenson Button er i dag blevet annonceret som ny kører hos SMP Racing i FIA World Endurance Championship.

Button skal køre hele 2018/19 sæsonen, på nær løbet på Spa Francorchamps næste weekend, da han skal køre Super GT for Honda i Japan.

Den 38 årige engelske racerkører skal dele bil med sin tidligere Formel 1 kollega Vitaly Petrov samt Mikhail Aleshin i den nye BR1 Engineering AER med #11.

Jenson Button har kun kørt et langdistanceløb før, da han deltog i 24 timers løbet på Spa tilbage i 1999. Sportsvogns debutten kommer i forbindelse med 24 timers løbet på Le Mans om halvanden måned.

SMP Racing #11
Photo: JJ Media

Dermed er vi oppe på indtil videre 20 tidligere Formel 1 kørere bekræftet, der stiller til start ved 24 timers løbet på Le Mans, og 15 i næste uge, på Spa Francorchamps.

SMP Racing viste sig som førsteudfordrer til Toyota Gazoo Racing ved Prologen, som blev kørt på Paul Ricard tidligere på måneden. Det russiske hold havde begge biler i top 5, men er også den bil, der har kørt flest kilometre af de nye biler. SMP Racing har testet bilen gennem en stor del af efteråret, og fik også kørt 515 omgange i forbindelse med Prologen. Her var det dog kun Petrov og Aleshin som var i bil #11 her.

Holdet har tidligere Formel 1 kørere i halvdelen af sæderne i år, da Button, Petrov og Stephane Sarrazin i #17 alle sammen har Formel 1 erfaring. Det er dog kun Petrov og Button der har haft fornøjelsen af at stå på et Formel 1 podie – og Button vandt endda Verdensmesterskabet tilbage i 2009, da han kørte for Brawn GP.

FIA World Endurance Championship kører deres første løb i 2018/19 sæsonen lørdag den 5. maj, og Racing24-7.net vil være til stede under hele løbsweekenden.

Relaterede nyheder