Endnu en dansker til start på Le Mans

Vi har længe vidst, at der ville komme mindst 5 danskere til start i årets 24 timers løb på Le Mans, og nu er det bekræftet, at der kommer yderligere en dansker mere ud at køre på den franske bane i år.

Det bliver dog ikke i 24 timers løbet selv, men i supportløbet Road to Le Mans, der kører det første løb torsdag eftermiddag, mens løb to køres lørdag formiddag, inden selve 24 timers løbet starter.

Det bliver den 22 årige Christian Stubbe Olsen, der skal køre for Ecurie Ecosse/Nielsen holdet i bil nummer 76. Han skal dele bilen med Alex Kapadia, som han også deler bil med i European Le Mans Series.

Feltet er en god blanding af Michelin Le Mans Cup deltagere, som løbet også tæller til, og så en masse European Le Mans Series biler plus div. andre serier.

Det bliver et utroligt hårdt felt med hele 41 LMP3 konkurrenter, der bl.a. tæller de forsvarende ELMS LMP3 mestre John Falb og Sean Rayhall samt den tidligere Le Mans vinder Richard Bradley, der skal dele bil med William Lok. Den tidligere Aston Martin Racing fabrikskører Andy Meyrick stiller op sammen med sin normale Michelin Le Mans Cup medkører Eric de Doncker, bare for at nævne nogle få.

Ecurie Ecosse/Nielsen #7
Photo: JJ Media

Feltet kommer dog også til at tælle et prominent navn, som man ikke normalvis sammenligner med racerløb. Den svenske skuespiller Mikael Persbrandt stiller op for SPV Racing sammen med mexicanske Ricardo Sanchez.

Udover de 42 LMP3 biler, kommer der også 8 GT3 biler på banen, så der bliver næsten ligeså meget trafik som ved hovedløbet. Forskellen er blot, at tidsforskellene mellem bilerne, på trods af at der kun er to klasser, er meget større. Der er meget stor forskel på erfaringsniveauet blandt kørerne, og i 2017 løbet var der hele 28 sekunder mellem deb hurtigste og den langsommste mand i LMP3! Der var “kun” 20 sekunder mellem hurtigste og langsommste mand i GT3 klassen – og faktisk var langsommste GT3 mand hurtigere end langsommste LMP3 mand. Så det kræver ekstra meget opmærksomhed fra alle kørerne.

I sidste weekend vandt Christian Stubbe Olsen løb 1 i LMP3 Cup mesterskabet i England. Løbet blev kørt på Donington Park, hvor den unge dansker slog alle konkurrenterne. Også ved ELMS debutten viste han gode takter, hvor han var med til at køre en 9. plads hjem i LMP3 kategorien, med den førnævnte Kapadia samt Colin Noble som medkørere.

Christian Stubbe Olsen skal i racerbilen igen om 2 uger, når årets anden afdeling af European Le Mans Series køres på Monza i Italien.

Relaterede nyheder