Hård straf til Lotterer efter Paris

Andre Lotterer er blevet idømt en hård straf, efter dagens ABB FIA Formula E Championship løb i Paris.

Den 36 årige tysker var indblandet i flere kampe i dagens løb, men det var kun en enkelt som han blev dømt for.

Få sving før målstregen på løbets sidste omgang, løb Techeetah køreren tør for strøm. Formel E bilerne er opbygget på den måde at de ikke bare stopper helt, men går over i et nødprogram, hvor de ikke kan køre ret hurtigt. Det er for at en kører kan få bilen kørt ind til siden, såfremt at han løber tør for strøm.

Da Lotterer løb tør for strøm, lå han på andenpladsen i løbet. Manden på 3. pladsen, Lucas di Grassi, kom fint uden om ham, mens manden på 4. pladsen, Sam Bird, endte med at køre op i bagenden på Lotterers bil, og rev det ene forhjul af hans egen bil, mens Lotterers bil mistede bagvingen.

Dommerne vurdere efter løbet at Lotterer forsagede en kollision, da han i deres ordvalg, kørte tilbage på ideallinjen, hvilket resulterede i at Sam Bird ramte ham. De vurderede at han havde været på vej til at trække af banen sekunder før, men herefter trak ind lige foran Bird.

Dommen blev at Andre Lotterer skal starte løbet i Berlin 10 pladser længere tilbage end hvad han kvalificerer sig til.

Andre Lotterer
Photo: FIA Formula E

Det vides ikke, om dommerne har givet en ekstra hård straf da Lotterer er holdkammerat med den mesterskabsførende Jean-Eric Vergne, og Sam Bird er førsteudfordrer til Vergne.

Hvis man ser det fra Lotterers synspunkt, har han muligvis slet ikke været opmærksom på at Bird kom bagfra, og at Bird så bare gik efter et hul, som ikke eksisterede. Da det var et sted på banen, hvor der var plads til mere end en bil, kunne Bird måske bare have kørt udenom, eller bremset op og set hvor Lotterers bil var på vej hen, for herefter at foretage en sikker overhaling.

Men det synspunkt havde dommerne ikke, da de gav Lotterer hele skylden.

Derfor kommer vi næppe til at se Andre Lotterer på podiet, når hans hjemlands løb køres om 3 uger i Berlin. Men ABB FIA Formula E Championship er fuld af overraskelser, så man skal aldrig sige aldrig.

Relaterede nyheder