Toyota hurtigst – men kun med et mulehår

Toyota Gazoo Racing åbnede FIA WEC sæsonen med at være hurtigste bil i den første frie træning på Spa Francorchamps.

Godt nok var det en Toyota 1-2, med #8 kørt af Fernando Alonso hurtigst foran #7, men Rebellion Racing #3 var mindre end et halvt sekund langsommere.

DragonSpeed #10 var hurtigste BR1 Engineering bil, mens SMP Racing havde nogle tekniske problemer, så de kun fik kørt 9 og 11 omgange. DragonSpeed #10 var også mindre end et sekund fra Toyota Gazoo Racing.

Mindre godt så det til gengæld ud for CEFC TRSM Racing. De to Ginetta biler fik blot kørt en installationsomgang i træningen, hvorefter de kørte i garagen igen.

Toyota Gazoo Racing #8
Photo: JJ Media

I LMP2 var DragonSpeed #31 hurtigt med deres ORECA 07 Gibson, med et pænt forspring til Signatech Alpine Matmut #36 og G-Drive Racing #26 på de efterfølgende pladser. Det var Pastor Maldonado der tryllede den hurtigte tid frem hos DragonSpeed holdet, så venezuelaneren har endnu en gang bevist sin hurtighed. Nu skal han bare bevise at han også kan køre konstante omgangstider over de nødvendige stints i løbet.

Mens de første 7 biler i LMP2 blot var adskilt af 1,2 sekund, var der ikke overraskende hele 3 sekunder ned til Larbre Competition. Det franske hold har ikke nogen guld- eller platinkører i deres line-up, men udelukkende to bronzekørere og en sølvkører. Så det var forventet at de ville være de langsomste i LMP2 klassen i år.

DragonSpeed #31
Photo: JJ Media

I GTE Pro var det en Ford Chip Ganassi Racing Team UK 1-2 foran de to Porsche GT racere. Herefter fulgte en blanding af AF Corse Ferrari og BMW Team MTEK, mens Aston Martin lukkede GTE Pro klassen af, næsten 3 sekunder langsommere end Ford. Traditionelt set bliver der ikke altid givet fuld gas i GTE Pro, for ikke at vise bilernes fulde potentiale inden Le Mans – men 3,2 sekunder mellem hurtigste og langsomste bil er meget – især når halvdelen af feltet er over halvanden sekunder langsommere end Ford. Men det kan også være Ford som har givet fuld gas på lav brændstof niveau mens de andre hold har tænkt på løbspace.

Ford Chip Ganassi Team UK #66 & BMW Team MTEK #81
Photo: JJ Media

I GTE Am smadrede Dempsey-Proton Racing Porsche #88 hele feltet med næsten et sekund, inden at 3 andre Porsche racere i form af #86, #77 og #56 fulgte trop. 1,7 sekund efter kom første TF Sport Aston Martin #90, mens Ferrari lukkede klassen mellem 2,5 og 3,5 sekunder langsommere end Porsche.

Proton Competition Porsche #88
Photo: JJ Media

Porsche #92 med Michael Christensen og Kevin Estre var 4. hurtigste bil i GTE Pro klassen, mens Marco Sørensen, Nicki Thiim og Darren Turner i Aston Martin Racing #95 var de langsomste.

Men lad os se hvordan at tiderne udvikler sig henover weekenden.  Der er med sikkerhed stadig meget tid at finde hos alle holdene.

Den anden Fri Træning køres i dag klokken 16.30 dansk tid.

Relaterede nyheder