Rebellion overrasker i FP3

Weekendens første positive overraskelse kom i den 3. fri træning for FIA World Endurance Championship på Spa Francorchamps.

Rebellion Racing satte de hurtigste og tredjehurtigste tider, med Toyota Gazoo Racing #7 som den andenhurtigste bil. Det var Rebellion Racing #1 der var hurtigst af alle. Vi skulle helt ned på 5. pladsen for at finde Toyota #8, da SMP Racing #17 også fik sneget sig foran.

TDS Racing #28 & TF Sport Aston Martin #90
Photo: JJ Media

ByKolles Racing Team fik kun kørt 6 omgange i træningen, men var stadig kun 4,2 sekunder langsommere end Rebellion Racing. Så grundfarten er der – nu skal de små tekniske problemer som sneg sig ind på holdet i gårsdagens 2. træning bare ryddes af vejen.

For 3. gang denne weekend satte DragonSpeed #31 hurtigste tid i LMP2, men denne gang var G-Drive Racing #26 og Jackie Chan DC Racing #38 de efterfølgende biler. Larbre Competition #50 er fortsat agterlanterne, hvor kun Julien Canal kan holde dampen oppe. De to andre kørere er et godt stykke bagude på tiderne.

Dempsey-Proton Racing Porsche #88
Photo: JJ Media

Ford Chip Ganassi Racing Team UK #67 var den hurtigste bil i GTE Pro, mens BMW Team MTEK #82 er våget op til dåd som den næsthurtigste, foran Ford #66.

Porsche #92 med Michael Christensen og Kevin Estre var 4. hurtigste i klassen, mens Aston Martin Racing #95 med Nicki Thiim, Marco Sørensen og Darren Turner lukkede feltet. Deres tider indikerede at de havde fokuseret på løbshastighed i stedet for omgangstider. Det ses bl.a. ved at holdkammeraterne i #97 var hele 3 sekunder hurtigere end den dansk/engelske trio.

Ford Chip Ganassi Team UK #67
Photo: JJ Media

I GTE Am var det en Dempsey-Proton Racing Porsche 1-2 med #77 foran #88, mens TF Sport Aston Martin #90 fik sneget sig ind på 3. pladsen, foran Team Projekt 1 Porsche #56.

Rebellion Racing #1
Photo: JJ Media

Kvalifikationerne til morgendagens løb starter klokken 15.00.

Relaterede nyheder