Tæt kvalifikation på Spa

Kvalifikationen til 6 timers løbet på Spa Francorchamps blev en tæt affære.

Ford Chip Ganassi Team UK #67 lå ud med at sætte hurtigste tid i GTE Pro med Andy Priaulx bag rattet – en tid som Michael Christensen i Porsche #92 forsøgte at slå, men missede marginalt. Olivier Pla ville dog ikke stå tilbage for sin holdkammerat, og satte hurtigste tid af alle.

Som altid skulle der dog to mænd i bilen, og det vendte lidt op og ned på stillingerne.

Ford forblev hurtigst af alle med #67 foran #66, de to Porsche #92 og #91 sluttede 3’er og 4’er. Nicki Thiim og Marco Sørensen stod for kvalifikationen af Aston Martin Racing #95, men det rakte kun til 10. bedste tid af alle i GTE Pro. Så det kan meget vel blive et løb op ad bakke for holdet, de har godt 3 sekunder op til P1. BMW Team MTEK #82 fik sneget sig ind på 5. pladsen, foran de to Ferrari’er.

AF Corse Ferrari #51 & MR Racing Ferrari #70
Photo: JJ Media

I GTE Am satte Dempsey-Proton Racing Porsche #77 den hurtigste tid i GTE Am, efterfulgt af Aston Martin Racing #98 og Team Project 1 Porsche #56. Det var utroligt tæt mellem #77 og #98, da gennemsnitstiden blot var 0,002 sekund af hinanden! Det er forskellen på et bonuspoint eller ej i dagens kvalifikation.

Aston Martin Racing #98
Photo: JJ Media

LMP delen af kvalifikationen var knapt nok kommet i gang, inden at der kom rødt flag.

SMP Racing #17 stoppede ude midt på Kemmel Straight, hvilket betød at kun Rebellion Racing #3 nåede at sætte en tid. Til gengæld var det noget af en supertid, som de andre hold skulle stå tidligt op for at slå.

Der var små 9 biler, som nåede at få sat en tid, inden at der kom rødt flag på banen igen. Denne gang var det mere alvorligt end første gang.

Pietro Fittipaldi i DragonSpeed #10 røg af for fuld kraft i Eau Rouge, et eller andet svigtede på bilen, netop som han skulle til at dreje ind i svinget. Naturligt nok blev lægen sendt af sted, mens Fittipaldi forsigtigt blev taget ud af bilen. Vi skal nok skrive en opdatering ligeså snart at i modtager en officiel udmelding.

Efter mere end en halv times pause blev kvalifikationen genoptaget.

SMP Racing #17
Photo: JJ Media

Flere af holdene havde rigtig travlt, da ingen af deres kørere havde fået sat en tid, og med kun 16 minutter tilbage på uret, skulle der arbejdes hurtigt.

Toyota Gazoo Racing gav for alvor konkurrenterne bøllebank, og satte resten af LMP1 feltet på plads med næsten 2 sekunders forspring. Rebellion Racing sluttede 3’er og 4’er, mens BMP Racing #11 fik kørt sig ind foran ByKolles Racing Team #4.

CEFC TRSM Racing deltog slet ikke i kvalifikationen, så vi afventer fortsat om de får lov til at starte løbet i morgen, da de kun har kørt 3 installationsomgange hele weekenden. Dermed har løbsledelsen ingen indikation på om farten på bilerne og ej heller kørerne. Så normalvis vil de blive nægtet starttilladelse.

G-Drive Racing #26
Photo: JJ Media

I LMP2 var Signatech Alpine Matmut #36 marginalt hurtigere end G-Drive Racing #26. Der var kun 0,024 sekund imellem de to biler. De blev efterfulgt af de to Jackie Chan DC Racing biler med #38 foran #37, mens TDS Racing #28, Racing Team Nederland #29 og Larbre Competition #50 var de sidste i LMP2 feltet.

Kvalifikationen sluttede med et komisk indslag fra Roberto Gonzalez i DragonSpeed #31 og ikke mindste Romano Ricci i Larbre Competition #50. Den sidstnævnte forsøgte at udbremse Gonzalez på vej ind i Bus Stop Chikanen, men endte med at ramme den røde DragonSpeed #31. En episode der helt sikkert sender kørerne op til dommerne.

6 timers løbet starter i morgen klokken 13.30 lokalt tid.

Relaterede nyheder