DTM sæsonen skudt i gang

DTM sæsonen blev skudt i gang på fornemste vis, da den første afdeling blev kørt på Hockenheim.

Gary Paffett havde taget sæsonens første Pole Position foran Marco Wittmann, Timo Glock og Lucas Auer. Dermed Mercedes-AMG foran BMW, BMW og Mercedes.

Kvalifikationen havde været en kæmpe skuffelse for de forsvarende mestre Audi Sport, der havde den forsvarende DTM mester Rene Rast som bedste mand – i P9.

Mattias Ekström havde ellers takket af fra DTM, men Audi Sport valgte at give ham en afskedsweekend. Han kunne dog kun køre den special lakerede Audi RS5 DTM ind på 18. startposition.

Philipp Eng kom rigtig skidt afsted, og måtte starte bilen igen. Ude foran forløb starten stille og roligt, indtil Lucas Auer overhalede Timo Glock i kampen om 3. pladsen.

Nico Müller, Augusto Farfus, Bruno Spengler, Philipp Eng
Photo: JJ Media

Omgangen senere kom Auer helt op på andenpladsen, og kunne herefter agere sikkerhed bagud for Paffett. Den mente Auer dog ikke var planen, da han kort tid efter gik i føring af løbet. På samme tid gik Timo Glock forbi holdkammeraten Marco Wittmann.

Jamie Green var den første mand til at køre i pit, og gamble lidt på hans dækstrategi i forhold til de andre. Som i de tidligere år, er der et tvunget pitstop i løbet af de 55 minutter plus en omgangs racerløb.

Rene Rast blev beordret til at bytte plads med Mike Rockenfeller, da Rast havde overhalet Rocky udenfor banen, på løbets første omgang. Rast kom i yderligere problemer omgange efter, da han under et overhalingsforsøg på Rocky havde en lille tur af banen, og tabte yderligere en plads til Paul di Resta.

Herefter kom løbet ind i en lidt monoton fase, hvor vi skulle udenfor top 10 for at finde lidt positionsskift.

Marco Wittmann og Augusto Farfus havde begge to problemer ved deres pitstop, hvor de tog alt for længe. Det virkede til at BMW Team RMG havde problemer med deres pitudstyr, da Glock også havde et langsomt stop.

Paffett pittede omgangen før Auer, og det gjorde at Paffett havde lidt mere varme i hans dæk, og kunne overhale Auer igen inden hårnålen.

Marco Wittmann og Mike Rockenfeller gik i kamp med hinanden omkring 5. pladsen, mens Pascal Wehrlein udnyttede situationen og dykkede forbi Rocky foran Mercedes Tribunen.

Gary Paffett
Photo: JJ Media

Mens top 3 var stukket afsted, lå 4. til 10. pladsen på en lang stribe, hvor alle havde mulighed for at bruge DRS på hinanden. Reglerne er dog at man kun har 12 omganges brug i hvert løb, så kørerne skulle også være lidt taktiske, og ikke bruge det hele på en gang.

Rocky lavede en lille kørefejl foran Mercedes Tribunen, og tabte to placeringer til Edoardo Mortara og Bruno Spengler. Få omgange senere var Rockenfeller helt nede på 10. pladsen, da hans Audi bare ikke kunne stille noget op mod Mercedes og BMW toget.

Edoardo Mortara kom forbi holdkammeraten Pascal Wehrlein med 5 minutter tilbage af løbet, ved hjælp af lidt DRS slipstrøm.

Der var dog ikke nogen der kunne røre Gary Paffett ude foran, som vandt en sikker sejr over Lucas Auer og Timo Glock. Man skulle helt tilbage 9. pladsen for at finde bedste Audi Sport kører, som var Rene Rast. Han havde en masse DRS omgange til i løbets sidste fase, så vandt nogle placeringer på det.

Mattias Ekström sluttede løbet tilbage på 17. position, og var aldrig rigtig en trussel for konkurrenterne i dagens løb.

Weekendens andet løb køres allerede i morgen søndag.

Relaterede nyheder