DTM leverede super søndagsløb

DTM leverede noget af det allerbedste racerløb i flere år, da weekendens andet løb blev kørt på Hockenheim.

Timo Glock havde kvalificeret sin BMW M4 DTM på Pole Position foran Rene Rast i Audi RS5 DTM og rookie Joel Eriksson i BMW M4 DTM. Edoardo Mortara var den bedste Mercedes mand i dag på P4, mens gårsdagens vinder Gary Paffett var helt tilbage på P10.

Jamie Green måtte starte løbet fra pitlane, da holdet havde problemer med at tanke bilen forud for løbet.

Bruno Spengler havde fået en straf efter kvalifikationen, da han havde blokeret for Daniel Juncadella, og skulle derved starte bagerst.

Race 2 start
Photo: JJ Media

Der var drama ved starten, da Edoardo Mortara gik i stå, og hele feltet måtte undvige ham. Det samme skete for Daniel Juncadella, som dog starte løbet længere tilbage i feltet.

Lucas Auer havde lidt for travlt med at komme af sted, så han fik en 5 sekunders pit stop straf for tyvstart. Det samme fik Juncadella faktisk også, selv om han i forvejen var en af de helt store tabere.

Edoardo Mortara måtte køre i pit og parkere bilen allerede efter få omgange, da han havde tekniske problemer.

Auer kom op på andenpladsen, efter en intens duel med Rene Rast. Rast kom også under pres fra Paul di Resta og Gary Paffett, der havde fået en fantastisk start fra sin 10. startposition.

For anden dag i træk var rookie Joel Eriksson med helt fremme i feltet, og satte adskillige af de erfarende kørere til vægs. Tidligt i løbet lå han 6’er, men der var stadig 45 minutter tilbage at køre.

Løbet fandt ind i en lidt stille fase, mens kørerne ventede på at skulle udføre det obligatoriske pitstop.

Gary Paffett havde dog godt med fart på, da han først fik overhalet holdkammerat di Resta og sidenhen Audi kører Rene Rast. Dermed var han oppe på P3.

For anden dag i træk havde Loic Duval et godt løb, og var endnu en gang med i top 10.

Joel Eriksson
Photo: JJ Media

Timo Glock var den første mand i førergruppen der pittede, hvorefter han måtte ud og få varme i dækkene, mens Gary Paffett og Lucas Auer byttede pladser omkring den nye føring i løbet.

Paffett var inde på næsten omgang, og kom ud lige bagved Glock. Han blev dog hurtigt overhalet af Paul di Resta, der havde pittet tidligere i løbet.

Mike Rockenfeller kom forbi Rene Rast i pitten, da hjulskiftet hos Rast tog lidt for lang tid.

Pitstoppet blev en ren katastrofe for Lucas Auer. For det første havde den de 5 sekunders tidsstraf for tyvstarten, og for det andet havde mekanikerne problemer med at få højre forhjul skruet på, så han faldt udenfor top 10, efter at have på vej mod en mulig podieplacering.

Med 20 minutter tilbage af løbet, kom der for alvor gang i løbet. Gary Paffett var kommet forbi Paul di Resta, og lå nu mindre end et sekund bag Timo Glock.

Glock og Paffett kørte side om side gennem flere af svingene, hvor det tog Paffett flere sving inden han var forbi.

Kampen var dog langtfra slut, da de to skiftede positioner yderligere 6 gange i løbet af de resterende omgange. Et fantastisk racerløb mellem de to kørere, i de to forskellige bilmærker.

Alt imens de to kæmpede ude front, sluttede feltet stille og roligt op bagfra. Der kom et tog på 5 biler, som også overhalede hinanden individuelt.

Mike Rockenfeller lavede snigeren og kom stille og roligt op på P3, og angreb faktisk også Paffett, som han også kom forbi med få minutter tilbage af løbet.

Timo Glock
Photo: JJ Media

Men det var Timo Glock der vandt et forrygende løb foran Mike Rockenfeller og Gary Paffett – BMW foran Audi Sport og Mercedes-AMG.

Joel Eriksson kæmpede med om podiepladserne helt indtil målflaget, hvor han kom i mål blot 0,4 sekund efter Gary Paffett.

Det var et af de mest fantastiske racerløb gennem mange år – ikke kun DTM løb, men generelt racerløb.

Efter søndagens racerløb fører Timo Glock Kørermesterskabet foran Gary Paffett, mens Mike Rockenfeller, Lucas Auer og Pascal Wehrlein ligger med det samme pointantal på 3. pladsen.

Mercedes fører Konstruktørmesterskabet foran BMW og Audi, mens Mercedes-AMG Motorsport Petronas fører Teammesterskabet foran BMW Team RMR og Silberpfeil Energy Mercedes-AMG Motorsport.

Den næste afdeling af DTM 2018 skal køres om 14 dage på Lausitzring.

Relaterede nyheder