Første tørvejrsweekend i 2018 stadig til gode

FIA World Rallycross Championship 2018 har stadig deres første tørvejrsweekend til gode.

Alligevel leverede racerkørerne noget fedt og tæt ræs, som vi er vandt til i World RX.

Kevin Hansen gav Guerlain Chicherit en mindre lufttur i kvalifikationsheat 1. Det gav Hansen en advarsel for farlig kørsel. Chicherit kunne dog sagtens køre heatet færdigt.

Mens lørdagen havde været tør, startede søndagen våd.

Søndagen var desværre uden Kevin Eriksson, der havde et problem med differentialet på sin Ford Fiesta. En sådanne reparation ville tage for lang tid for holdet at få repareret.

I kvalifikationsheat 3 var Kevin Hansen på vej til sejr i sit heat, men gik i stå på allersidste omgang i Joker Lap. Dermed mistede han værdifulde point i kampen om den videre kvalifikation til semifinalerne.

I kvalifikationsheat 4 var der igen drama, hvor Jerome Grosset-Janin stødte sammen med Mattias Ekström på vej ned til Sving 1. Det sendte hans Renault Megane RS rundt på siden, hvor han gled stille og roligt videre, mens de 4 andre kørere fortsatte rundt på omgangen. Heatet blev dog rødflaget, da bilen lå lige på ideallinjen, og den derfor skulle fjernes, inden at heatet blev genstartet.

Photo: FIAWorldRallycross.com

De sidste heat i Q4 var der også drama i Sving 1, hvor Johan Kristoffersson stødte sammen med Niclas Grönholm, og begge kørere kom langt bagefter feltet, inden at de fik bilerne rettet op igen. Kristoffersson fik dog revanche ved at køre i Joker Lap med det samme, og endte med at vinde heatet alligevel.

Da placeringerne til semifinalerne skulle fordeles, blev det Mattias Ekström, Johan Kristoffersson, Petter Solberg, Robin Larsson, Kevin Hansen og Niclas Grönholm i Semi 1, mens Timmy Hansen, Sebastien Loeb, Andreas Bakkerud, Timur Timerzyanov, Janis Baumanis og Guerlain Chicherit kom i Semi 2.

Dermed var det farvel til Francois Duval, Jerome Grosset-Janin, Gregoire Demoustier og Kevin Eriksson – Grosset-Janin efter turen på taget og Eriksson efter differentiale problemet. De to andre var bare ikke hurtige nok denne weekend.

Der blev gået til vaflerne ved starten på Semi 1. De to PSRX Volkswagen Sweden biler vandt starten, selvom de faktisk stødte sammen i Sving 1, mens Ekström faldt helt tilbage på 4. pladsen. Derfor valgte Ekström og Grönholm at tage Joker Lap på første omgang.

På anden omgang kørte Robin Larsson i dækmuren på egen hånd, og dermed var han ude af kampen om en finaleplads.

De to VW kørere kunne køre en sikker 1-2 sejr hjem, mens Ekström var den sidste mand i finalen.

Photo: FIAWorldRallycross.com

I Semi 2 lavede Andreas Bakkerud en tyvstart, hvilket betød at han skulle køre en ekstra Joker Lap.

I andet forsøg var der massesammenstød på vej ned mod Sving 1, hvor Bakkerud, Timmy Hansen og Baumanis hang sammen, hvilket også sendte Timerzyanov på tværs af banen. På en eller anden måde kom alle alligevel igennem Sving 1, men Loeb havde en kæmpe føring.

Timmy Hansen kæmpede sig tilbage gennem feltet, hvor han overhalede Timerzyanov, Chicherit og Baumanis ude på banen.

Selvom Bakkerud havde to Joker Laps at køre, lykkedes det ham alligevel at komme i mål på andenpladsen, få centimeter foran Timmy Hansen. Loeb var dog lagt ude foran. Et fantastisk eksempel på hvor uforudsigeligt Rallycross er.

Finalen blev ikke mindre spændende. Johan Kristoffersson fik en rigtig dårlig start, og blev klemt på indersiden, hvor han kørte op på betonmuren, og kørte hele vejen ned til Sving 1 på to hjul. Bakkerud forsøgte at køre udenom, men endte med at måtte tage den lange vej udenom.

Start finale
Photo: FIAWorldRallycross.com

Imens kunne de to Peugeot kørere Loeb og Timmy Hansen stikke af ude foran. Kristoffersson tog Joker Lap på første omgang og omgangen senere valgte holdkammerat Solberg. Loeb og Timmy Hansen var i Joker Lap på samme omgang, og mens Loeb kom ud i front, lige foran Solberg, kom Hansen ud lige efter.

Ekström var først i Joker Lap på sidste omgang, og faldt helt ned på 4. pladsen, 0,1 sekund efter 3. pladsen.

Sebastien Loeb vandt løbet foran Petter Solberg og Timmy Hansen.

Johan Kristoffersson fører fortsat Kørermesterskabet, mens Sebastien Loeb er rykket op som 2’er foran Petter Solberg, Andreas Bakkerud, Mattias Ekström og Timmy Hansen. 6 kørere indenfor kun 16 point, efter 3 afdelinger – så bliver det ikke meget tættere.

PSRX Volkswagen Sweden fører også Teammesterskabet, mens Team Peugeot Total er rykket op som 2’er foran EKS Audi Sport.

Den næste afdeling af FIA World Rallycross Championship skal køres om 2 uger på Silverstone i England.

Relaterede nyheder