Mercedes melder klar til Formel E Sæson 5

Mercedes melder sig nu på banen i ABB FIA Formula E Championship et år før planlagt.

Det bliver dog fortsat først fra Sæson 6 at Mercedes stiger ind i serien som officiel konstruktør under navnet Mercedes EQ Formula E Team.

2018/19 sæsonen bliver under HWA AG navnet, med en drivlinje fra Venturi. Selve chassis’et kommer igen fra Spark, og det er fortsat samme chassis at alle mærker skal bruge.

ABB FIA Formula E Generation 2
Photo: ABB FIA Formula E

HWA AG har været en del af Venturi Formula E Team gennem 2017/18 sæsonen, hvor de allerede har samlet de første indtryk. 2018/19 bliver et læreår, inden at HWA AG skal stå for at drive de officielle Mercedes biler fra og med Sæson 6.

Mercedes er i gang med at udvikle deres egen drivlinje i Brixworth i England, hvor motorerne og ERS systemerne til holdets Formel 1 biler også bliver udviklet og bygget.

Mens Formel 1 holdet har base i Brackley, kommer Formel E programmet til at køre separat i et samarbejde mellem Brixworth og Affalterbach, ligeså vel som Brixworth og Brackley arbejder sammen om Formel 1 programmet.

HWA AG har drevet og udviklet Mercedes DTM bilerne, så de har allerede en stor erfaring indenfor motorsport, men er helt nye indenfor elektrisk ræs.

Mercedes lukker ned for deres DTM engagement efter 2018, for at kunne fokusere på deres ABB FIA Formula E Championship program.

Relaterede nyheder