Olie fik stor indflydelse på Løb 1

Weekendens første løb i ADAC Formel 4 på Lausitzring blev et stærkt forkortet løb, da et rødt flag stjal en masse af løbstiden fra kørerne.

Lirim Zendeli havde endnu en gang taget Pole Position til lørdagens første løb.

Frederik Vesti fra P3 fik en rigtig god start, og var allerede oppe på andenpladsen på vej ind i Sving 1, da han udaccelererede Mick Wishofer, der ellers var startet P2.

David Schumacher og Charles Weerts havde kontakt i Sving 1, hvor Schumacher lavede et overhalings forsøg. Begge kørere røg af banen, men kunne komme tilbage i løbet.

Der var drama på senere på anden omgang, da 8 biler kørte af i samme sving! Lirim Zendeli var igennem gruset, men han var heldig at komme igennem. Så heldig var Frederik Vesti, Oliver Caldwell, Gianluca Petecof, Lucas Alecco Roy, Niklas Krütten, Joey Alders, Tom Beckhaüser og Sebastian Estner ikke. Alle disse biler på nær Estner og Caldwell havde ret store skader på hjulophængene, så mekanikerne får travlt med at få bilerne repareret inden 16.40 i eftermiddag.

Det viste sig at Leon Köhler var synderen, da han havde haft et sammenstød med Aaron Di Comberti, hvilket flækkede hans gearkasse, så der løb olie ud på banen. Da der ikke var olieflag ude, havde kørerne ingen chance for at kunne undgå. Og det var rent held at ikke flere biler var involveret.

Løbsledelsen valgte at stoppe løbet, så banen kunne blive renset for olien.

Løbsdistancen blev reduceret til 8 minutter, grundet det store oprydningsarbejde.

Liam Lawson
Photo: JJ Media

Løbet blev genstartet bag Safety Car, men uret startede med det samme, så kørerne reelt kun havde 5 minutter til at køre racerløb i.

Den nye stilling var Lirim Zendeli, Liam Lawson, Enzo Fittipaldi, Mick Wishofer og Konsta Lappalainen.

David Schumacher og Ido Cohen var ved at ramme hinanden i Sving 1, men kom begge igennem svinget.

Leonardo Lorandi lavede en flot overhaling på Andreas Estner i kampen om 6. pladsen. De to havde dog byttet plads igen ved målflaget.

Alt imens fik David Schumacher en drive-through straf for sammenstødet tidligere i løbet. Men han var i forvejen udenfor pointene.

Halvandet minut før målstregen var der drama for Zendeli. Pludselig gik han i stå ude på banen, hvorefter Liam Lawson kunne overhale ham og tage sejren i et yderst mærkeligt løb.

Enzo Fittipaldi sluttede på andenpladsen, mens Mick Wishofer sluttede som 3’er.

Der var et kæmpe mandefald, hvor kun 10 biler så målflaget. Det vil sige at halvdelen af feltet var udgået med enten tekniske problemer eller afkørsler.

Nu får mekanikerne travlt de næste 5 timer, for at få alle bilerne køreklare til løb 2, senere i dag.

Relaterede nyheder