Bentley-boy går på pension

Endnu en Bentley-boy har valgt at gå på pension.

43 årige Guy Smith har efter 17 år i den grønne køredragt valgt at stoppe den professionelle karriere hos Bentley Team M-Sport i deres GT3 program.

Dermed er alle kørerne fra den Le Mans vindene kombination fra 2003 nu gået over til et liv, hvor ikke alting handler om racerbiler – og så alligevel lidt.

Smith er stadig tilknyttet Bentley som test- og udviklingskører, og som det lidt kryptisk står i deres pressemeddelelse, står han til rådighed for deres kunde-teams rundt omkring i hele verdenen. Det betyder formentlig, at hvis et hold står og mangler en kører til Bathurst 12 timers løbet eller Spa 24 timers, kan de højst sandsynligt ligge en billet ind på Smith, der så måske bliver sendt af sted.

Derudover skal han arbejde som ambassadør for Bentley, i den samme rolle som vi oplever en af hans 2003 holdkammerater, Tom Kristensen, også gør for Audi den dag i dag.

Guy Smith
Photo: Bentley Motors / Drew Gibson

Smith startede ligesom så mange andre racerkørere i formelbiler tilbage i start og midt halvfemserne. Han flyttede til USA i 1998 for at køre Indy Lights, hvor han bl.a. vandt Rookie Of The Year titlen. Herefter gik formel karrieren lidt død, men til alt held havde han kørt for Stefan Johanssons Indy Lights hold, så da svenskeren manglede en kører til American Le Mans Series, blev Smiths navn fundet i telefonbogen.

I 2001 fik han kontrakt med Bentley om at køre deres GTP Le Mans racer, hvor han så var en del af det 3-årige program, som mundede ud i Le Mans sejren sammen med Dindo Capello og Tom Kristensen.

Udover Bentley programmet, deltog han fortsat i ALMS i USA, hvor han kørte indtil slutningen af 2013, hvor han var blevet en fast del af Dyson Racing.

ALMS lukkede efter 2013 sæsonen, og Dyson Racing rykkede heller ikke med over i det nye IMSA mesterskab, og så stod han pludselig uden arbejde.

Indtil Bentley ringede, og spurgte om ikke han kunne tænke sig at være en del af deres nye GT3 program.

Det skulle han selvfølgelig ikke tænke lang tid over, og siden da har han rejst hele verdenen rundt med netop det program.

Bentley Continental GT3
Photo: Bentley Motors

Bentley EXP Speed 8 raceren, der vandt Le Mans 2003, var måske en af de flotteste Le Mans biler som nogensinde har vundet løbet. Ikke nok med at den var malet i British Racing Green, så havde den også et flot aerodynamisk udseende, uden alt for mange mærkelige ting, der strittede ud her og der, som man ser det i dag.

Et par af bilens ulemper var det lukkede cockpit og dertilhørende vinduesvisker, som nogle gange havde det med at løfte sig fra ruden, når bilen nærmede sig tophastigheden. Og selvfølgelig varmen i det lukkede cockpit.

Le Mans organisationen var godt klar over at det var en god bil, og da den aerodynamisk var bedre end de åbne biler så som bl.a. Audi R8 raceren, fik den nogle meget smalle (i racersammenhæng) dæk at køre på. Det gav lidt øget dækslid, og da dækskifte kostede tid, måtte kørerne bare blive længere i bilen, så dækskiftene passede sammen med kørerskiftene. På Le Mans 2003 var bil #7 oppe på at køre firedobbelte stints for kørerne, hvilket var næsten uhørt i en lukket bil på det tidspunkt, og det var det, som var med til at give sejren over søsterbilen #8 og ikke mindst privatholdene med deres Audi R8 racere, som ellers var noget af det mest suveræne som man kunne finde på det tidspunkt.

De 5 andre kørere der var tilknyttet programmet i 2003 var som tidligere nævnt Dindo Capello og Tom Kristensen i #7, mens David Brabham, Johnny Herbert og Mark Blundell kørte i bil #8. Fabrikken ville i bund og grund nok gerne have haft den “engelske” 8’er til at vinde, men sådan blev det ikke, og Tom Kristensen kunne høste sin 5. Le Mans sejr, mens Dindo og Guy fik deres første.

Bentley EXP Speed 8, Le Mans 2003
Photo: Bentley Motors

Johnny Herbert arbejder i dag som Formel 1 ekspert på Sky Sports.

Mark Blundell har sit eget kører management firma sammen med Martin Brundle.

David Brabham står for Brabham Automotive, som netop har lanceret deres første bil i mange år, samt mange andre aktivitter tilknyttet Brabham navnet.

Dindo Capello er Audi ambassadør og har nogle Audi bilforretninger i Italien.

Tom Kristensen er også Audi ambassadør, foruden han er tilknyttet holdet omkring deres fitness træning. Derudover er han ofte med Formel 1 som kørerrepræsentanten hos løbets dommere, og så er han præsident for FIA Drivers Commision, som håndterer kørernes stemme hos FIA, hvis der er noget at de ønsker ændret. Senest er han også blevet udnævnt som ambassadør for FIA nye program Girls on Track, som skal prøve at få flere piger til at køre motorsport, og ikke mindst blive i sporten, hele vejen til det allerhøjeste niveau, hvor vi desværre mangler kvindelige repræsentanter.

Guy Smith kørte sit sidste racerløb for Bentley Team M-Sport i dag på Silverstone, men sluttede midt i feltet i Blancpain Endurance Cup løbet på hjemmebanen.

Relaterede nyheder