Højdramatisk Indy 500 Bump Day

Der var dramatik indtil allersidste minut, da dette års Bump Day til Indianapolis 2018 blev kørt.

For første gang i mange år er der en reel Bump Day, hvor det kun er de 33 hurtigste kørere, der får lov til at deltage i morgendagens kvalifikation. Til dette års var der 35 der forsøgte at kvalificere sig.

Alle kørerne fik en mulighed for køre et kvalifikationsforsøg hver, inden at kørerne fik lov til at tage en tur mere, hvis de følte at de kunne forbedre deres første omgang.

Kvalifikationen var afbrudt to gange på grund af regnvejr, men det efterlod stadig omkring 1 time for holdene til at bumpe hinanden ud af kvalifikationen.

James Hinchcliffe
Photo: Indycar.com / Chris Jones

Derudover skulle Fast 9 også findes, som så skal kæmpe om Pole Position.

Helio Castroneves endte dagen som den hurtigste mand foran Ed Carpenter, der dog kørte den hurtigste omgang hele dagen. Kvalifikationen køres dog som et gennemsnit over 4 omgange, og her var hans gennemsnit næstbedst. Simon Pagenaud, Will Power, Sebastien Bourdais, Spencer Pigot, Josef Newgarden, Scott Dixon og Danica Patrick var de 7 sidste i Fast 9.

Alexander Rossi og Tony Kanaan endte lige udenfor toppen, selvom Rossi gav den et ekstra forsøg.

Og så kommer vi til den bagerste ende af feltet. Og her var flere prominente navne.

Sidste års vinder af Indy 500, Takuma Sato kørte kun 29. hurtigste tid, mens hans holdkammerat Graham Rahal kom lige bagefter. De har Oriol Servia med som ekstramand på holdet til dette løb under Scuderia Corsa navnet. Han kom som 31. hurtigste mand, men skulle bruge flere forsøg på at sætte tiden.

Conor Daly skulle også forsøge flere gange for at få hans bil med i top 33, mens James Davidson var den sidste mand der kvalificerede sig til løbet.

De to kørere som ikke kom med i top 33 var nogle meget overraskende navne. Indy 500 polemanden fra 2016, James Hinchcliffe er ikke en del af top 33, og medmindre at holdet giver Jay Howards starttilladelse til Hinch, kommer vi ikke til at se den populære canadier i dette års løb. Det første forsøg fra Hinch var ikke hurtig nok. Derefter skulle holdet vente til alle de andre kørere havde kørt deres første runde. Da han blev sendt tilbage på banen, kunne han mærke en vibration i bilen, så han pittede med det samme igen – og så løb kvalifikationstiden ud, så han ikke kunne nå at få et 3. forsøg.

Pippa Mann
Photo: Indycar.com / Chris Jones

Engelske Pippa Mann var den anden kører, der heller ikke kvalificerede sig. Det var måske lige mere forventeligt, da hun ikke har siddet i en Indycar siden løbet sidste år. Indy 500 er blevet lidt en specialitet for hende, hvor hun har kørt netop det ene løb, som det eneste gennem hele året. Det blev dog bevist denne gang, at det ikke var nok for hende. Hun har ikke nogen holdkammerater, som holdet evt vil vælge at trække, så hun er helt færdig til årets løb.

Det bliver spændende at følge udviklingen hos Schmidt Peterson Motorsport med hensyn til Jay Howard og James Hinchcliffe, og om holdet vælger at trække englænderen ud, og give pladsen til Hinchcliffe. Howard kørte 18. hurtigste tid, mens Rookie Robert Wickens kom to pladser længere tilbage.

Alt dette bliver vi klogere på søndag, hvor den endelige startgrid til dette års Indianapolis 500 skal sættes.

Relaterede nyheder