Weekendens bedste racerløb i løb 3

Der var perfekt solskin, da weekendens tredje afdeling af ADAC Formel 4 blev kørt på Lausitzring.

Joey Alders startede fra Pole Position foran David Schumacher og Enzo Fittipaldi. Gårsdagens vindere Liam Lawson og Lirim Zendeli skulle starte fra henholdsvis 7’er og 8’er.

Efter gårsdagens tekniske problemer skulle Frederik Vesti starte fra 18. position, da han udgik fra heat 2, hvilket dannede baggrund for startgridden til heat 3.

Alders fik den bedste start foran Schumacher.

Leonardo Lorandi udgik desværre allerede på første omgang med et knækket hjulophæng, men trak fint til side, så marshals kunne trække bilen væk med et lokalt gult flag.

Vesti havde fået en rigtig god start, og var allerede oppe på P12 efter den første omgang.

Schumacher var under hårdt pres fra Charles Weerts, men de første 7 biler kørte på en lang stribe, hvor der ikke rigtig var nogen som kunne angribe de andre.

Fittipaldi lavede dog en lille kørefejl, og tabte to pladser til Zendeli og Wishofer.

Weerts forsøgte at overhale Schumacher, men fik udbremset sig selv og kom i stedet under pres fra holdkammeraten Lawson.

Niklas Krütten & Mick Wishofer
Photo: JJ Media

Zendeli prøvede at overhale holdkammerat Wishofer i Sving 1, men det gik heller ikke. Få sving senere kom Weerts forbi Schumacher og Lawson lå også helt oppe under bagvingen på Schumacher.

Ved starten på 9. omgang kom Lawson endelig forbi, og derved blev det til en Van Amersfoort Racing 1-2-3, mens Vesti efterhånden var kommet op på 8. pladsen. Kunne det blive til en 1-2-3-4 inden målflaget? Han forsøgte at komme forbi Fittipaldi på ydersiden i Sving 1, men blev afvist i første omgang.

Alders tabte dog fart, og faldt tilbage på 3. pladsen bag Lawson. Wishofer satte ham under pres med det samme, og lavede en fantastisk overhaling udenom i Sving 8. Zendeli var den næste mand til at sætte Alders under pres, og kom forbi ved første sikre mulighed i Sving 1.

David Schumacher og Joey Alders have en episode ved udgangen af Sving 8, hvor Alders kom for langt ud, og gik på tværs af banen. Det sendte Schumacher ud på en lang omvej ud over græsset, for at udvige Alders.

Lawson tog føringen af løbet med 6 minutter tilbage. Samtidig kom Wishofer og Zendeli helt op bag Weerts, så absolut intet var afgjort.

Vesti overhalede Fittipaldi i kampen om 5. pladsen, men havde et hul på næsten 4 sekunder op til top 4.

Ude foran kom der virkelig gang i kampen om podiepladserne. Wishofer forsøgte at overhale Weerts, men kom i stedet under pres fra Zendeli. Zendeli var kortvarigt oppe på P3 men kom for langt ud og snittede græsset, og måtte falde tilbage på P4 igen.

Alt imens kunne Liam Lawson køre weekendens anden sejr hjem, i imponerende stil, mens holdkammerat Charles Weerts fik andenpladsen reddet hjem foran Mick Wishofer, Lirim Zendeli og Frederik Vesti.

Heat 3 var helt klart weekendens bedste løb hvad angik action ude på banen. Men det plejer det også at være, da de hurtigere kørere bliver flyttet ned midt i feltet, hvorefter de skal forsøge at kæmpe sig til fronten.

Lirim Zendeli fører stadig Kørernes Mesterskab 35 points foran Liam Lawson. Mick Wishofer er længere 30 point bagude, mens Enzo Fittipaldi er yderligere to bagved.

Frederik Vesti er faldet tilbage tilbage på 6. pladsen, med 77 point op til førstepladsen. Man kan maksimalt få 75 på en weekend, så medmindre at Zendeli, og flere af de 5 foranliggende rammer nogle mareridtsweekender, er førstepladsen i Mesterskabet i år nok desværre kørt for ham. Men alt kan ske i motorsport, selv om der skal et stort mirakel til – eller at de allesammen udgår i et stort sammenstød, som Vesti var involveret i lørdag formiddag.

US Racing – CHRS fører Teammesterskabet foran Van Amersfoort Racing og Prema Theodore Racing.

David Schumacher fører Rookiemesterskabet, med Niklas Krütten kun 4 point bagved, og Joey Alders yderligere 42 point bagude.

Den næste afdeling af ADAC Formel 4 skal køres om tre uger, når de igen deler bane med ADAC GT Masters på Red Bull Ring i Østrig fra 8. til 10. juni.

Relaterede nyheder