Darren Turner: Vi føler os så forberedte, som vi kan være

I forbindelse med 6 timers løbet på Spa Francorchamps, havde Racing24-7.net muligheden for et hurtigt interview med Aston Martin Racing fabrikskører Darren Turner.

Det blev desværre ikke til en så lang snak, da holdet skulle øve kørerskifte lige bagefter, men vi fik stadig et par ord fra ham.

Turner har kørt for Prodrive, der driver Aston Martin Racing programmet, siden 2003. Han kørte i en Ferrari 550-GTS Maranello i de første to år, inden programmet skiftede til Aston Martin DBR9 i stedet for. Han kørte i den bil i 4 år på Le Mans, inklusiv to sejre i GT1 kategorien, inden han hoppede i Lola Aston Martin LMP1 bilen i to sæsoner.

AMR ville gerne stille til start med deres egen bil i 2011, hvilket var en af de største fejltagelser i Le Mans historien, hvor det kun blev til nogle få omgange i løbet, inden at begge biler var udgået, og aldrig har kørt ræs siden. Herefter blev deres fokus rettet mod GTE, hvor de har deltaget lige siden.

Udover GTE Pro, har Turner også været en del af deres Nürburgring 24 timers og VLN gennem mange år, plus Britisk GT, European Le Mans Series, IMSA, GT1 World Championship, hvor alle andre steder hvor Aston Martin Racing har kørt ræs gennem årene.

Darren Turner
Photo: JJ Media

Under den frie træning på Spa Francorchamps viste bilen sig holdbar, men at de manglede fart sammenlignet med især Ford og Porsche.

Men vi spurgte Darren Turner om, hvad han syntes om den helt nye Aston Martin Vantage.

“Vi føler os så forberedte, som vi kan være. Vi har test rigtig meget, det er gået godt, og bilen har kørt godt. Jeg synes at vi er tilfredse med bilens balance. Åbenlyst mangler vi lidt performance, men vi må prøve at se hvad vi kan gøre. Det vigtigste er at prøve at have et godt løb, hvor kørerne og holdet ikke laver nogen fejl, og så må vi se hvad der sker til sidst.”

Aston Martin Racing sluttede 6’er og 7’er i GTE Pro kategorien, efter et fejlfrit løb. Men deres hurtigste omgange var 2 sekunder langsommere end den vindene Ford samt Porsche’en på andenpladsen, så der er meget der skal hentes. De to AMR biler var meget tætte på omgangstiderne gennem hele weekenden – men sluttede faktisk bag den gamle bil, som AMR #98 og TF Sport #90 deltager med i GTE Am. Deres hurtigste omgang var et halvt sekund hurtigere end den nye bil.

Aston Martin Racing #95
Photo: JJ Media

Le Mans testdagen er om 2 uger, og når den er kørt, har ACO og FIA muligheden for at ændre på BOP’en, hvis de kan udlæse på data’en, at nogen er for langt bagude. 2 sekunder på Spa er i teorien 4 sekunder på Le Mans. Faktisk kan de ændre på BOP hele vejen op til løbet, og hvis det viser sig midt i løbet, at nogen har kørt og skjult noget hastighed, kan de faktisk give dem en straf for det.

Vi spurgte Darren om hvordan det var at være tilbage med Nicki Thiim og Marco Sørensen efter to års pause. De tre kørte de første afdelinger af FIA WEC inklusiv Le Mans sammen i 2016, inden at Turner blev sendt over i #97’eren resten af året.

“Det er sjovt, de er nogle gode kørere, de er nogle sjove fyre, de er hurtige. Så fra det perspektiv er det rigtig godt. Det betyder ikke så meget med hvem du bliver sat sammen med på holdet – alle 6 kørere er meget tætte, og vi arbejder godt sammen. Selv om det er den anden bil, så er det som en åben bog. Vi har et fælles mål, og det er at få en god performance for Aston Martin. Så det er det tæt knyttet team, og vi arbejder godt sammen.

Lad os håbe at alle biler giver fuld gas, så vi kan få en tæt, forrygende kamp mellem 17 (!) GTE Pro biler fra Aston Martin, Porsche, Ferrari, Ford, Corvette og de nye i klassen, BMW.

Le Mans testdagen skal køres den 3. juni, inden at den første testdag i løbsugen bliver kørt onsdag den 13. juni.

Relaterede nyheder