Indycar får mere power

Kørerne i Indycar får flere hestekræfter i bilen, når motorspecifikationerne bliver opgraderet.

Det bliver dog først i År 2021 at de kommer til at træde i kraft, hvilket formentlig bliver det samme år, som der kommer en ny type chassis til serien. Det er ikke endeligt bekræftet af serien endnu.

Motorerne bliver opgraderet fra en 2,2 liters i dag til 2,4 liter i fremtiden. Det skal fortsat være en bi-turbo V6 motor, som også får Push-To-Pass muligheder.

Når køreren trykker på knappen, vil han få over 900 hk stillet til rådighed, mens omdrejningsbegrænseren fortsat vil ligge på 12.000 omdrejninger, for at få motoren til at holde så langt tid som muligt.

Carlos Munoz, Alexander Rossi, Ryan Hunter-Reay, Sage Karam
Photo: Indycar.com / Joe Skibinski

Testen af den nye motor vil starte i sommeren 2020, og både Honda og Chevrolet støtter op om den nye motor.

Dertil skulle der være flere andre motorfabrikanter, som også er blevet spurgt til råds omkring tilblivelsen af det nye reglement. 2018 er første gang i mange år at der har været mere end 33 motorer til rådighed til Indy 500, og serien ønsker helt klart at det skal blive normen i de kommende år – ikke kun til Indy 500, men også generelt i løbet af Indycar sæsonen.

I år er der 23 biler til start gennem hele sæsonen, men en forøgelse af dette, vil være meget velkommen hos både serien og tilskuerne.

Relaterede nyheder