Sørensen: Vi har en bil der kan mere

På Spa Francorchamps fik Racing24-7.net en mulighed for at snakke med Marco Sørensen omkring den kommende sæson og ikke mindst Le Mans.

Vi spurgte Marco om hvordan de første dage i FIA World Endurance Championship weekenden var gået, og om de havde forventet at ligge der, med den helt nye bil.

“Dagene er egentlig gået som planlagt, men vi havde ikke forventet at vi ville være så langt efter. Så det er jo klart at det er noget som vi arbejder på. Men der er ikke så meget – bilen er egentlig fin nok, det er ikke så meget det. Det er bare speed. Så vi skal have noget mere. Fordi vi kører de kurver vi har fået fra FIA, så der er ikke rigtig noget at komme efter. Men når vi kører 10 km/t langsommere ned af langsiden, så skal der nok ske et eller andet.

“De (FIA og ACO, red) vil jo helst ikke have at der sker det samme som med Ford i 2016, hvor den bare kommer og så stiller af – det vil de selvfølgelig ikke have. Derfor er de nok lidt begrænset. Jeg er ret sikker på at der også kommer til at være nogle ændringer inden Le Mans, men man skal aldrig være helt sikker. Vi har behov for det.”

Marco Sørensen
Photo: JJ Media

I år stiller holdet til start med en helt ny Aston Martin Vantage. Selv om bilen har det samme navn som forgængeren, er det en helt nyudviklet, som intet har til fælles med forgængeren, der var helt tilbage fra 2012. Bl.a. har den fået en turbomotor i stedet for den klassiske V8 sugemotor, som alle elskede på Le Mans. Dog lyder den nye bil bedre end visse af de andre turbobiler i GTE feltet.

“Vi begyndte at teste den nye bil i september. Så har vi været i Abu Dhabi, Sebring, Portugal, Spanien, England, Belgien – vi har været lidt over det hele.”

“Der var heller ikke mere at hente (i den gamle, red). Nu kører vi i en bil som vi ved, at hvis den bare får lidt mere power, og det har den masser af plads til at kunne få, så det er ikke noget problem. Hvis vi får lov til det fra ACO, så har vi også en bil der kan lidt mere.”

Er der mere test planlagt inden Le Mans?

“Vi har en test der er planlagt nu her efter det her løb, men vi ved ikke helt hvornår at det bliver. Vi ved ikke helt om det kommer til at ske. Det kommer lidt an på hvor godt at det kommer til at gå her. Hvis det bare er at vi skal have noget mere power, så har vi ikke behov for mere test.”

Aston Martin Racing #95
Photo: JJ Media

Det har også været et travlt forår for Marco Sørensen indtil nu. Der har været en masse test af den nye GTE bil, og derudover deltager han også i Britisk GT. Så der har ikke været megen fritid.

“Der har været run på her på det seneste. Jeg har slet ikke kunne nå at følge med. De sidste 10 uger cirka incl. weekender, der har jeg bare været ude at rejse og rejse og rejse. Jeg er ved at blive helt kulret i hovedet.” sagde han med et stort grin på. “Så der er først sådan rigtig fri efter Le Mans.”

Og Le Mans er lige om hjørnet. Testdagen køres om halvanden uge, og så er der en uges ventetid, inden at hele showet starter med teknisk kontrol inde i Le Mans by. Men inden da køres den 3. og den 4. afdeling af Britisk GT på henholdsvis Snetterton og Silverstone, hvor Marco Sørensen og holdkammeraten Derek Johnson skal forsøge at forbedre deres aktuelle 5. plads i mesterskabet i TF Sport #17.

Relaterede nyheder