Thiim: Det har aldrig været så sjovt som med den her

Racing24-7.net har fået en snak med Aston Martin Racing fabrikskører Nicki Thiim omkring optakten til 24 timers løbet på Le Mans, og ikke mindst den nye bil, som holdet stiller til start med i FIA World Endurance Championship, som det franske løb også er en del af.

“Vi havde forventet det lidt. Vi havde forventet at være midt i feltet, der hvor vi egentlig er, måske ikke så langt efter. Men vi havde ikke forventet at køre med omkring det her (på Spa, red.). Det må jeg ærligt indrømme. Det er også ok med en ny bil. Vi kom her til første træning, og var ret på bar bund med hvad angår setup. Hvad vi har fået ud af det nu, den pakke vi har til løbet, det er ret imponerende. Jeg tror ikke at vi kan få meget mere ud af den. Det kan man også se i anden sektor, der er vi ikke langt fra. Det er bare hvor det går ligeud eller op ad bakke, der hænger vi lidt.”

Ved løbet på Spa Francorchamps var den gamle version af Aston Martin Vantage bilen en fordel på både topfart og omgangstiden.

“Det har den altid været kendt for, den gamle bil, at den var hurtig, hvor den nye bil så er super imponerende. Det har aldrig været så sjovt at køre på Spa som med den her, hvad angår sving i hvert fald. Det er imponerende. Når man tænker på hvad sådan en GT bil er i stand til at gøre. Der bare meget mere vejgreb i den, den er stivere fra chassiset af, der er meget mere downforce. Det ser ikke ud af meget oppefra, men det der komplicerede tunnelsystem, hvordan den producerer vakuummet under bilen… Ja det er imponerende hvad de kan nu om dage.”

Nicki Thiim
Photo: JJ Media

Den gamle bil fik en opdatering i 2016, hvor den fik en større diffusor tilføjet, men det var stadig den gamle bil, hvor der bliver opdateret lidt på aerodynamikken.

“Det var små procenter at vi snakker om. Hvis man sammenligner med den nye bil, så snakker vi næsten 60 % mere stiff-ness i chassiset. Det gør jo en verden til forskel. Så at sammenligne dem er svært. Også fordi at den er bygget helt anderledes. Den gamle bil var meget fokuseret på Le Mans, skal vi sige. Airflowet over bilen var meget fokuseret på Le Mans. Det var det der gjorde at vi blev slået af Ford sidste år (i FIA WEC, red.). Især hvor de kom ind med det der, hvor man kun har 4 sæt dæk til et løb. Så det er egentlig derfor at Aston har skiftet konceptet, og er gået over til det ligesom som Ford, Ferrari og Porsche også gør, med mere downforce, så de sparer dæk også.”

FIA World Endurance Championship består af mange forskellige baner. De lange langsider på Le Mans er i år kun 2/9 af sæsonen, mens mere snørklede baner som Shanghai eller Fuji kræver meget mere downforce.

“Ja, det er også det der gør det så fedt ved serien, hvor man ikke bare kan fokusere på at køre hurtigt lige ud, for det vil ramme dig hårdt på andre steder. Det er en del af det, der gør mesterskabet super fedt.”

Hvordan så med motoren. Skal man lige vende sig til at det er turbo, eller kører den ligeså godt som den gamle?

“For mig er det det samme. Med den teknologi som vi har nu om dage, der det vi kan gøre, der gør de så du nærmest ikke kan mærke det som kører, at der er en turbo i. Måske lige det første input du giver den, men ellers ikke. Selve power kurven, den er lavet så godt, at du ikke mærker den. I og med at de gør det, er også for at spare på dækkene. Hvis du havde det der kæmpe turbo kick, så ville du bare dræbe dækkene. Så det er alt sammen for at gøre drive-ability’en meget bedre, men så også for at passe på materiel og alt sådan noget. Det er jo endurance ræs at vi kører.”

Aston Martin Racing #95
Photo: JJ Media

Men lyden…

“Ja, det er det sædvanlige med de her turbo motorer. Jeg savner også den gamle lyd. Det er som forventet. Men det bliver jo næsten kun værre, kan man sige. Desværre. Det er med at nyde den gamle, og især den gamle GT3’er (V12 motor, red), den lyder helt fænomenalt. Men turbomotorer er svære at få lyd ud af, med mindre at du bare sprøjter benzin ind som i gamle dage – men igen, det er endurance løb, og det er noget at teamet har arbejdet meget på, at den ikke bruger for meget brændstof. Selvfølgelig vil vi gerne have turboen til at løbe i gang hele tiden, men det bruger jo også bare oceaner af fuel, så det er noget at vi virkelig tænker meget over.”

Og til sidst kom vi ind på emnet omkring biler i dag og i fremtiden.

“Det er spændende at se hvad der sker i fremtiden. Både på gadeplan og i motorsport. Der sker kæmpe forandringer i øjeblikket. Motorsport er på vej mod en evolution eller revolution, eller hvad man nu kalder det. Det er et generationsskifte. Når man ser på hvad min far kørte den gang, hvor der bare var et rat og en omdrejningstæller på dash’et, og så kører man bare. Men det var en anden tid.”

Nicki Thiim har udover GTE Pro turbo lyden, også mulighed for at nyde GT3 lyden, når han deltager i Britisk GT. Her indtager han aktuelt 6. pladsen sammen med Mark Farmer, hvor han kører for TF Sport i bil nummer 11. Denne weekend kører teamet på Snetterton, inden de så skal til Le Mans testdagen næste weekend. Herefter drager de til Silverstone, hvor der skal køres løb den 9.-10. juni. Derefter er der fuldt fokus på 24 timers løbet i Frankrig.

Relaterede nyheder