Fra slæbetov til sejr

Årets 4. afdeling af FIA World Rallycross Championship blev kørt på Silverstone, der har overtaget pladsen fra Lydden Hill.

Lørdagen blev kørt i flot solskinsvejr, og her var de lokale gæstekørere Andrew Jordan og Mark Higgins uheldige at knække hjulophængene på deres biler, efter de tog det store hop med lidt for stor hastighed.

Det havde regnet mellem lørdag og søndag, så da Q3 blev kørt på en meget fedtet bane. Banen blev dog tørrere og tørrere for hver bil at der var ude at køre, så det gik hurtigere og hurtigere for hvert heat.

Da Andrew Jordan også var uheldig at knække styretøjet i Q4, og nåede derfor ikke med semifinalerne.

Photo: FIAWorldRallycross.com

Johan Kristoffersson, Petter Solberg, Andreas Bakkerud, Kevin Hansen, Kevin Eriksson og Tommy Rustad kom i Semifinale 1, mens Sebastien Loeb, Mattias Ekström, Timmy Hansen, Niclas Grönholm, Jerome Grosset-Janin og Timur Timerzyanov kom i Semi 2.

Dermed var prominente navne som Robin Larsson, Janis Baumanis og Guerlain Chicherit ikke en del af semifinalerne.

Det gik voldsomt for sig ved starten på Semi 1. Holdkammeraterne Kristoffersson og Solberg ramte hinanden på vej ned mod Sving 1. Kristoffersson bankede ind i dækbarrieren med høj hastighed, hvorefter at dækkene blev spredt ud over hele banen. Det gav rødt flag med det samme, så banen kunne genoprettes. Det var Solberg der skiftede bane på vej mod Sving 1, så hans baghjul kom i kontakt med Kristofferssons forhjul, hvilket sendte den sidstnævnte ud på en flyvetur. Det kostede en punktering for Solberg, mens Kristoffersson havde en skade motorhjelm.

Herefter fik mekanikerne travlt, da de kun havde 3 minutter til at få bilerne køreklare igen. Der blev brugt adskillige ruller gaffatape på især Solbergs bil, da hans bagskærm var kørt i smadder af sammenstødet.

Photo: FIAWorldRallycross.com

Da starten gik, lå Kristoffersson sig i front, med Bakkerud og Kevin Hansen på de efterfølgende pladser. Solberg røg helt ned på 4. pladsen, men endte med at udgå fra løbet på grund af skaderne fra første start. Kevin Eriksson havde et solospin, hvilket satte ham ud af kampen.

Kristoffersson vandt Semi 1 foran Bakkerud og Kevin Hansen. Dramatikken var dog ikke ovre, da Johan Kristoffersson måtte slæbes tilbage til pitten, da hans bil havde problemer.

Semi 2 var knapt så dramatisk, hvor Sebastien Loeb tog starten foran Mattias Ekström og Timmy Hansen. Timmy så ud til at have alt under kontrol, men han punkterede to omgange før mål, og dermed fik Niclas Grönholm den sidste finaleplads.

Johan Kristoffersson havde bilen klar til finalen – og skød afsted i front, mens de andre måtte kæmpe om de resterende pladser. Sebastien Loeb fik en rigtig skidt start på løbet og var allersidst i første sving. Andreas Bakkerud havde godt med fart på med andenpladsen, mens Mattias Ekström længe lå på 3. pladsen. Han blev dog overrumplet af Sebastien Loeb, der havde fået et fantastisk comeback.

Johan Kristoffersson
Photo: FIAWorldRallycross.com

Så da målflaget faldt efter de 6 omgange i finalen, var det med Johan Kristoffersson foran Andreas Bakkerud og Sebastien Loeb, Mattias Ekström, Niclas Grönholm og Kevin Hansen.

Johan Kristoffersson fører fortsat Kørermesterskabet foran Sebastien Loeb, mens Andreas Bakkerud og Mattias Ekström begge er rykket forbi Petter Solberg. Så Solbergs fejl i Semi finale 1 blev kostbar for nordmanden.

I Teammesterskabet fører PSRX Volkswagen Sweden foran EKS Audi Sport og Team Peugeot Total.

Den næste afdeling af FIA World Rallycross Championship skal køres om halvanden uge i norske Hell.

Relaterede nyheder