Italiensk gæste stjerne i DTM

Når DTM serien triller ud på den italienske asfalt, for første gang siden 2010, vil der også være en italiener på startgridden.

Alex Zanardi får sin DTM løbs debut i en BMW M4 DTM, udstyret med en speciel håndbetjening.

Den 51 årige italiener mistede begge ben i en frygtelig ulykke på EuroSpeedway Lausitz i 2001 i Champ Car, men han fuldførte de sidste 13 omgange af løbet på ovalen i en modificeret Champ Car, da serien vendte tilbage på banen i 2003.

Han sprang herefter ud i World Touring Car Championship, hvor han kørte 5 sæsoner. Han tog allerede sin debutsejr i den første sæson på Oschersleben. Han fejrede sejren med sine traditionelle perfekte donuts – som han kunne lave ikke kun i en Champ Car, men også i en BMW 320i.

Herefter skiftede hans fokus mere og mere i retning af håndcykling, hvor han har vundet flere OL Guld Medaljer sidenhen.

Alex Zanardi
Photo: BMW Motorsport

Han kørte udvalgte løb i Blancpain Sprint Series, og deltog i Spa 24 timers løbet i 2015, hvor han delte bil med Bruno Spengler og Timo Glock.

I januar 2019 skal han deltage i Daytona 24 timers løbet for BMW, hvilket helt sikkert også kommer til at trække en masse overskrifter.

Han testede en DTM bil tilbage i 2012, og kørte DTM Taxi ved DTM finalen på Hockenheim i 2015.

Forberedelserne starter allerede denne weekend på Hungaroring, hvor Zanardi vil være til stede hos BMW, når den 3. afdeling af DTM 2018 køres. Han vil følge holdet fra pitten, for at lære omkring alle procedurerne i DTM m.v.

Løbene på den italienske bane Misano køres den 25.-26. august, og kommer til at starte klokken 22.00 lokal tid, hvilket gør det til det første DTM natteløb i historien.

Relaterede nyheder