Marquardt: Jeg er fortrøstningsfuld med hensyn til holdbarheden

BMW Motorsport chef Jens Marquardt er optimistisk i forhold til at BMW Team MTEK har en god pakke til dette års Le Mans og FIA World Endurance Championship.

Racing24-7.net mødtes med ham tidligere på måneden, til en snak omkring de nye udfordringer for dem, hvor de skal rejse verden rundt med den helt nye BMW M8 GTE.

Hvor stor er fordel kan I tage med fra løbene i USA til FIA WEC?

“Det er klart, med hensyn til udviklingen af den nye bil, at vi har brugt masser af tid på at teste og udvikle bilen sidste år. Men den klart sværeste udfordring er at køre med bilen i løb. Vi har allerede fuldført Daytona 24 timers løbet samt 12 timers løbet på Sebring, hvilket har givet os en masse feedback på bilen – områder som vi kan lave små forbedringer på, med hensyn til holdbarhed og hastighed, selv om dækkene er en anelse anderledes, og banerne åbenlyst er anderledes. Men generelt tror jeg altid at du kan lære noget, selv om det er den samme bil, så lærer man for hver kilometer at man kører.”

Jens Marquardt
Photo: JJ Media

“Vi kunne gennemføre 12 timer på den hårdeste bane, som du nok kan komme i tanke om, altså Sebring, og det klarede vi. Vi kørte 24 timer i Daytona, så jeg tror at den grundlæggende holdbarhed på bilen er rigtig god, når man ser på bilens unge alder. Men banerne har forskellige karakterer, og du lærer på alle nye baner. Jeg er sikker på holdbarheden, men når vi har kørt et eller to år med bilen, har vi set alle baner, og ved meget bedre, om der er en speciel curb der giver problemer, som du ikke havde oplevet under test. Men det er normalt i motorsport.

“Vi havde noget af udviklingen her og noget af udviklingen i USA, men vi fik altid, med München som det centrale punkt, at få sendt feedback i begge retninger. Så helt klart, vi vinder ved at begge programmer kører parallelt.

“Dækkene er ikke helt de samme, men det er det ingeniør arbejde som vi skal klare. Vi skal fintune opsætningen til de små nuancer, fordi når alt kommer til alt, så er der dæk og der er baner. Det er det som du har ingeniører til – til at finde det perfekte setup, så dæk og bane matcher til bilen.”

BMW M8 GTE #82
Photo: JJ Media

Ser du denne sæson som et primært læreår, i stedet for at gå efter mesterskabet, da I har en del kørerudskiftninger på grund af DTM sammenfald etc – så er det mere omkring at få nogle kilometer i bilen?

“Nej, overhovedet ikke! Det er aldrig vores tilgang at starte i et Mesterskab, specielt et Mesterskab som WEC og så sige ‘nae, det er et læreår, vi må se i det andet år – vi er her bare for at lære tingene’. NEJ! Vi er her for at vinde, og får at vinde løb så hurtigt og tidligt som det kan lade sig gøre. For at få den bedste performance ud af bilen, vores hold, vores kørere, og vi vil give den 100% til alle løb. Hvad det fører os til, må vi se. Men det er sikkert, hvor tilgang er altid at være så kampdygtige som vi kan være, og komme op på skamlen så hurtigt som muligt – og det midterste trin er altid målet.”

Hvad er status på kundebiler?

“Statussen er, at dette er vores første år. Vi starter her med M8’eren, og det er bedst at vi bare koncentrer os om den, og ikke tænker på hvad der kan ske om et helt år fra nu af. Men det er sikkert, i Super Season (2018/19, red), har vi ikke nogen planer om kundebiler.”

Holdet sluttede 5’er og 8’er ved 6 timers løbet på Spa Francorchamps, hvilket var åbningsløbet og den hidtil eneste afdeling af FIA World Endurance Championship 2018/19.

Begge BMW M8 GTE vil være på banen denne søndag, når den obligatoriske testdag på Circuit de la Sarthe køres fra 9.00 til 18.00, med en times middagspause halvvejs.

Relaterede nyheder