Solrigt lørdagsløb i DTM

Der var fuld blus på solen, da årets 5. afdeling i DTM blev kørt på Hungaroring nær Budapest.

Paul di Resta havde kørt sig til Pole Position foran Nico Müller, Lucas Auer og tilbagevendte Rene Rast.

Vi skulle helt tilbage til P8 for at finde den hurtigste BMW, med Augusto Farfus. Mesterskabsførende Timo Glock var helt tilbage på P16.

Di Resta fik lukket døren for Müller, mens det næsten lykkedes Auer at komme på andenpladsen, men ikke helt.

Paul di Resta
Photo: JJ Media

Bruno Spengler, Jamie Green og Philipp Eng dykkede allerede i pit efter første omgang, til deres obligatoriske pitstop, for at prøve noget alternativt i forhold til resten af feltet. Glock og Joel Eriksson kom ind på næste omgang, flettede ind mellem Spengler og Eng.

Lucas Auer pittede på løbets 6. omgang, hvilket gjorde at Edoardo Mortara kom på P3.

Det gav pote i første omgang, da di Resta kom ud lige foran Auer efter skottens pitstop, men blev overhalet på grund af hans koldere dæk.

Nico Müller havde et hurtigt pitstop, og kom ud i front. Men han havde samme problem med kolde dæk, som kun blev forværret af låste hjul hos Müller på vej ind i Sving 1.

Paul di Resta kom forbi Müller omgangen efter, hvorefter han satte jagten ind på Lucas Auer ude i front.

Lucas Auer
Photo: JJ Media

Gary Paffett havde også en skidt dag på kontoret, da han var helt nede på den reelle 9. plads efter sit pitstop. Han lå dog foran Timo Glock, der var hans værste konkurrent i mesterskabet.

Paffett forsøgte dog at arbejde sig op igennem feltet igen, hvor han først overhalede holdkammerat Pascal Wehrlein, og derefter satte sigtekornet ind på Bruno Spengler.

Daniel Juncadella og Timo Glock havde en duel over flere omgange, hvor det lykkedes den førstnævnte at smutte forbi tyskeren – men ikke uden at køre side om side med ham, gennem flere sving.

Paul di Resta fik arbejdet sig forbi Lucas Auer med små 20 minutter tilbage af løbet. Der var dog nogen som mente at di Resta kom lidt for let forbi Auer, og at der var tale om teamordre. Men uanset hvad, så skete der ikke noget fra løbsledelsen.

Rene Rast nærmede sig også holdkammerat Nico Müller, hvor de 5 omgange nyere dæk på Rasts bil gjorde sig gældende.

Loic Duval havde startet løbet fra P11, men han var en af de sidste til at pitte, og kunne derved overhale Robin Frijns og Jamie Green med stor lethed.

Men ude i front var der ikke nogen der kunne røre Paul di Resta, der kørte sejren hjem foran Lucas Auer og Nico Müller.

Så oppe foran var det en god blanding af Mercedes og Audi biler. Vi skulle helt tilbage på P12 for at finde den bedste BMW! De ramte helt skævt i dagens løb, og kunne kun håbe på bedre held i søndagens løb.

Relaterede nyheder