Strategien afgjorde Detroit

WeatherTech SportsCar Championship var nået til Detroit, hvor Prototype og GTD bilerne skulle køre en time og 40 minutters racerløb, på den smalle bybane.

Tequila Patron Extreme Speed Motorsports #22 havde taget Pole Position med Johannes van Overbeek og Pipo Derani, mens Acura Team Penske #6 og #7 var de to næste biler i startrækkefølgen.

I GTD havde Bryan Sellers og Madison Snow taget Pole Position for Paul Miller Racing Lamborghini #48 foran de to Meyer Shank Racing Acura #86 og #93 biler.

GTLM bilerne var ikke med ved denne afdeling, da størstedelen af feltet var draget til Le Mans testdagen, som køres dagen efter løbet i Detroit.

David Heinemeier Hansson og Jack Hawksworth i 3GT Racing Lexus #15 startede 5’er i klassen, mens Christina Nielsen og Patrick Long startede 10’er i deres Wright Motorsports Porsche #58.

Tequila Patron Extreme Speed Motorsports Nissan #22
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galsted

Da starten gik, blev der virkelig kørt med spidse albuer i midten af Prototype klassen. Whelen Engineering #31 og JDC-Miller Motorsports #99 snittede hinanden og var lige ved at sende #99 i dækmuren.

Misha Goikhberg i #99 blev ved med at sejle rundt rundt ude på banen, og var lige ved at køre i muren på egen hånd, og blev derefter overhalet af Scott Sharp i den anden ESM #2.

Pipo Derani i #22 fik problemer med styringen af bilen, og faldt tilbage gennem feltet. Han endte med at køre i pit, da bilen var umulig at køre med. Teamet udskiftede rattet i første omgang, hvilket virkede til at løse problemet.

Dermed gik Juan Pablo Montoya i Acura Team Penske #6 i front af feltet.

David Heinemeier Hansson i #15 og Cooper MacNeil i Scuderia Corsa Ferrari #63 havde også en intens kamp, hvor der blev byttet lidt maling mellem de to biler.

3GT Racing Lexus #15
Photo Courtesy of IMSA / Michael L. Levitt

Jonathan Bomarito i Mazda Team Joest #55 kom kravlende ind i pitten, da han havde problemer med fremdriften i bilen. Holdet prøvede at løse problemet, men endte med at blive skubbet tilbage til holdets telt.

Dominik Baumann i 3GT Racing Lexus #14 lagde Justin Marks i Meyer Shank Racing Acura #93 under hårdt pres, men han kunne ikke komme forbi i første omgang.

Efter kun 15 minutters racerløb endte DHH i #15 i dækmuren, hvilket ødelagde fronten af bilen så meget, at holdet måtte udgå. Han fik dog kørt bilen i sikkerhed, så vi undgik Safety Car.

Whelen Engineering #31 og Mazda Team Joest #77 rørte hinanden i nedbremsningszonen til Sving 3, da #31 skiftede bane, mens #77 havde snuden oppe på siden af bilen. Begge kom dog igennem svinget, og undgik at få skader på bilen.

Der kom dog Safety Car på banen, da der lå nogle vragdele på baglangsiden, som løbsledelsen gerne ville have væk fra banen.

Det udnyttede stort set hele Prototype feltet til at pitte. Kun Mustang Sampling Cadillac #5 og CORE Autosport ORECA #54 blev ude på banen.

Da løbet blev genstartet var der problemer i Sving 3 for den gule JDC-Miller Motorsports ORECA #85. Robert Alon lå side om side med Acura Team Penske #6 og Konica Minolta Wayne Taylor Racing #10, og der var ikke mere plads til ham på ydersiden, så han spandt rundt, og måtte vente på at hele feltet passerede, inden at han kunne genoptage løbet. Dommerne valgte at kalde det hændeligt uheld, og ingen af kørerne fik nogen straf.

Wright Motorsports Porsche #58
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galsted

Paul Miller Racing Lamborghini #48 var den første af de førende biler i GTD til at komme ind og foretage deres køreskifte og tankning. Det fik også Meyer Shank Racing Acura #86 til at pitte, som svar på det.

Det lykkedes både #86 og #93 at komme ud foran #48, så det var en Acura 1-2 i GTD klassen, med 1 times kørsel tilbage.

Mustang Sampling Cadillac #5 var den første Prototype til at foretage, hvad de håbede ville blive, deres sidste pitstop. Filipe Albuerquerque skulle dog holde bilen kørende i 48 minutter, hvilket var helt ude på grænsen af hvad tanken kan klare.

Pipo Derani havde fået kørt ESM #22 tilbage i front af feltet, inden at han pittede og overlod bilen til Johannes van Overbeek, med 43 minutter tilbage af løbet.

Whelen Engineering Cadillac #31 pittede kort tid efter, og Felipe Nasr blev sendt tilbage på banen med en fuld tank.

De to Acura Team Penske biler kørte videre ude på banen, som de to eneste Prototype biler, der endnu ikke havde pittet for sidste gang.

Nasr i Whelen Engineering Cadillac #31 lå 3’er foran Oliver Jarvis i Mazda Team Joest og Filipe Albuerquerque i Mustang Sampling Cadillac #5.

Whelen Engineering #31
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galsted

Dane Cameron i Acura Team Penske #6 kom ud på andenpladsen, mens Ricky Taylor i søsterbilen #7 kom ud et par sekunder før ham, omgangen senere.

Så den nye stilling var #31 foran #7 og #6.

Der var en tæt kamp omkring 4. pladsen i GTD, hvor Mercedes-AMG Team Riley Motorsports #33, Scuderia Corsa Ferrari #63 og 3GT Racing Lexus #14 lå indenfor få sekunder af hinanden. Kampen blev dog af og til afbrudt af overhalende Prototype biler, men herefter blev elastikken bare trukket sammen igen.

JDC-Miller Motorsport ORECA #99 kom i problemer, da den lå i kamp med Mustang Sampling Cadillac #5. Stephen Simpson forsøgte at overhale Filipe Albuerquerque, mens de lå i trafik og fejlvurderede afstanden til 3GT Racing Lexus #14, som han snittede under overhalingen. Dommerne valgte at give #99 en drive-through straf for kontakten.

Johannes van Overbeek spandt rundt med 10 minutter tilbage af løbet, og tabte en enkelt placering, så han røg ned på 8. pladsen.

Whelen Engineering Cadillac #31 med Felipe Nasr og Eric Curran vandt løbet foran Acura Team Penske #7 og #6.

Der var drama for Mustang Sampling Cadillac #5 og Mazda Team Joest #77, som begge løb tør for benzin. #77 få sving før målstregen, mens #5 kunne trille over stregen på 6. pladsen. Dermed sluttede Tequila Patron Extreme Speed Motorsports #2 på 4. pladsen i løbet.

Meyer Shank Racing w/ Curb-Agajanian
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galsted

I GTD vandt Mario Farnbacher og Katherine Legge for Meyer Shank Racing Acura #86 foran holdkammeraterne i #93 samt Paul Miller Racing Lamborghini #48.

Christina Nielsen og Patrick Long sluttede 11’er for Wright Motorsports Porsche #58, på en dag, hvor de på intet tidspunkt var bare i nærheden af fronten af feltet.

I mesterskaberne er de to Action Express biler, Whelen Engineering #31 og Mustang Sampling #5 ligger nu med præcist samme pointantal, mens Acura Team Penske #7 og Konica Minolta Wayne Taylor Racing #10 deles om andenpladsen.

I GTD fører Paul Miller Racing Lamborghini #48 foran Meyer Shank Racing Acura #86 og Mercedes-AMG Team Riley Motorsports #33.

Nu holder WeatherTech SportsCar Championship en pause på 4 uger, inden at 6 timers løbet på Watkins Glen køres med alle 3 klasser den 1. juli.

Relaterede nyheder