Le Mans test dag – formiddagen

Den første del af testen startede under perfekt blå himmel.

De første biler kørte på banen med det samme at testen blev givet fri.

Toyota Gazoo Racing var de første til at stå øverst på tidtagnings monitorerne, men med nogle omgangstider som ikke var ret repræsentative for bilernes reelle hastighed. Det som man skal huske, er at størstedelen af omgangen køres på offentlige veje, hvilket gør banen meget “grøn” og langsom ved starten på hver dag.

Porsche satte de hurtigste tidligere i både GTE Pro og GTE Am, men de kørte også omkring 6 sekunder langsommere end hvad der forventes af tider.

Ford Chip Ganassi var de næste til at hoppe øverst i GTE Pro med både #67 og #68.

Efter 50 minutters kørsel kom dagens første røde flag, da Project 1 Porsche #56 havde haft en afkørsel ude på banen. Jörg Bergmeister kunne dog selv køre bilen tilbage til pitten, så det var ikke noget alvorligt.

Efter godt 10 minutter blev banen frigivet igen.

United Autosports #32 var uheldig at få en punktering, men kunne også kravle ind i pitten.

Toyota Gazoo Racing #8
Photo: JJ Media

Rebellion Racing var den førsteudfordrer til Toyota Gazoo Racing, med begge biler i P3 og P4. Thomas Laurent i Rebellion Racing #3 ville dog ikke holde tilbage, og hoppede ind imellem de to Toyota Gazoo Racing biler – men stadig omkring 10 sekunder fra tiderne sidste år.

Der kom en Slow Zone efter halvanden times kørsel. Ate De Jong i Algarve Pro Racing #25 havde haft en tur i gruset, og mens han blev trukket ud, var der altså et område af banen, hvor bilerne skulle ned at køre 80 km/t.

Clearwater Racing Ferrari #61 var hoppet op som den hurtigste bil i GTE Am, mens Porsche stadig var godt repræsenteret i toppen.

G-Drive Racing #26 havde taget føringen i LMP2 foran IDEC Sport #48 og Graff-SO24 #39.

Corvette Racing #63 blandede sig også i toppen af GTE Pro kategorien, med 3. hurtigste tid bag Ford. Ford svarede dog tilbage og gjorde det til en 1-2-3-4.

Halvvejs i træningen kom der Slow Zone igen, da DragonSpeed #10 holdt stille ude på banen mellem første og anden chikane.

Racing Team Nederland #29 havde lidt problemer med teknikken på deres bil, og mistede derved en masse tid i garagen med opsætningen af den. De kom dog tilbage på banen igen, og fik kørt en masse omgange senere.

Der kom Slow Zone med knapt halvanden time tilbage af formiddagstesten. Det var på grund af at Aston Martin Racing #98 havde mistet en masse olie. Mathias Lauda var i bilen, og forklarede at han var blevet presset henover en curb af en LMP2 bil, hvilket havde slået hul på motoren.

Ford Chip Ganassi Team UK #67
Photo: JJ Media

Racing Team Nederland #29 gik i stå ude på banen med Jan Lammers bag rattet. Efter nogle minutter kom han til køren igen.

Der kom rødt flag med en time tilbage af træningen.

Der havde været et sammenstød mellem Aston Martin Racing #95 med Marco Sørensen bag rattet og SMP Racing #35 med Harrison Newey.

Træningen blev ikke genoptaget, men det er meget begrænset med oplysninger. Faktum er at det har været en afkørsel med store skader på autoværnet, når man aflyser 50 minutters træning.

De første meldinger går på at Marco Sørensen er ok, og det er det vigtigste.

Toyota Gazoo Racing #8 var den hurtigste bil i LMP1, G-Drive Racing #26 var hurtigst i LMP2, Ford Chip Ganassi Team UK #67 i GTE Pro og Clearwater Racing Ferrari #61 i GTE Am.

De danske kørere – David Heinemeier Hansson i Jackie Chan DC Racing #34 var 17. hurtigste i LMP2 klassen, Jan Magnussen var 6. hurtigst i GTE Pro for Corvette Racing #63, Michael Christensen 8. hurtigst i GTE Pro med Porsche #92, Aston Martin Racing #95 med Nicki Thiim og Marco Sørensen 16. hurtigst i GTE Pro, mens Christina Nielsen og Ebimotors Porsche #80 var 8. hurtigst i GTE Am.

Eftermiddagstræningen bliver efter planen genoptaget 13.30.

Relaterede nyheder