Masser af dueller i Detroit

Lørdag blev den første del af Chevrolet Duel in Detroit kørt, hvilket var sæsonens 7. afdeling i Verizon IndyCar Series.

Marco Andretti havde taget Pole Position til løbet, hvilket var hans første Pole siden Milwaukee 2013! Scott Dixon havde sikret sig 2. position, foran Robert Wickens, Alexander Rossi og Ryan Hunter-Reay. Mesterskabsførende Will Power skulle starte løbet fra P6.

Løbet fik en stille start, uden det helt store positions ændringer.

Robert Wickens måtte pitte tidligt, da han havde problemer med at dækkene ikke havde noget greb. Dermed forduftede hans flotte position, hvorefter han faldt udenfor top 10.

Det lykkedes Marco Andretti at holde føringen de første 24 omgange, inden at han dykkede i pit til sit første pitstop. Her var Andretti holdet ikke helt så effektive som Chip Ganassi Racing og Scott Dixon, der dermed overtog føringen.

Marco Andretti
Photo: Indycar.com / James Black

Halvvejs i løbet var Scott Dixon i front af løbet foran Graham Rahal og Ryan Hunter-Reay, mens Polemanden Marco Andretti var faldet tilbage på 4. pladsen. Han var dog under hårdt pres fra holdkammeraten Alexander Rossi.

Rene Binder fik udbremset sig selv i Sving 7, og måtte i gang med en 7-punkts vending, for at få bilen tilbage på banen.

Efter 47 omgange kom dagens første Full Course Yellow, da Graham Rahal ramte betonmuren hårdt. Amerikaneren klippede en curb, hvilket sende hans bil ud i en overstyring, så han ikke kunne fange den, inden at det var for sent.

Til alt held havde top 6 alle været i pit, så Scott Dixon, Ryan Hunter-Reay, Marco Andretti, Alexander Rossi, Ed Jones og Takuma Sato kunne ånde lettet op.

Ryan Hunter-Reay
Photo: Indycar.com / Joe Skibinski

Ed Jones havde stille og roligt arbejdet sig op fra 11. startposition, så det var åbenlyst at Chip Ganassi Racing havde nogle rigtig gode biler i dagens løb.

Da løbet blev startet igen, dykkede Takuma Sato forbi Ed Jones allerede i Sving 1.

Santino Ferrucci var den næste mand til at udløse en FCY. Han røg af på et af de hurtigste steder, da Charlie Kimball kørte op i bagenden på ham, og skubbede ham rundt. Dermed var afløseren for Pietro Fittipaldi hos Dale Coyne Racing helt uskyldig, i et ellers flot debutløb, hvor han lå i den forreste halvdel af feltet. Kimball fik en drive-through straf som den skyldige.

Løbet blev genstartet med 10 omgange tilbage.

Alexander Rossi gik straks til angreb på Marco Andretti. Rossi var på vej udenom i Sving 3, og var centimeter fra at køre i muren, men holdet bilen på banen, og satte herefter jagten ind på Dixon og Hunter-Reay ude i front.

Scott Dixon
Photo: Indycar.com / James Black

Der var dog ikke nogen der kunne hente Scott Dixon ude i front, som tog sin 42. sejr. Dermed er han den 3. mest vindende kører i Indycar historien, og har nu ligeså mange sejre som Michael Andretti.

Ryan Hunter-Reay sluttede 2’er foran Alexander Rossi, Marco Andretti, Takuma Sato og Ed Jones. Will Power var den første Chevrolet mand på 7. pladsen.

Dermed mistede han også føringen i Verizon IndyCar Series, som nu indtages af Alexander Rossi foran Scott Dixon og Will Power.

Kørerne har nu kun en god nats søvn, inden at de skal på banen igen søndag til weekendens anden kvalifikation samt løb.

Relaterede nyheder